Gündem Bayıltan 'kar' tartışması

Bayıltan 'kar' tartışması

Paylaş
Bayıltan 'kar' tartışması

Trabzon Belediyeis'nde AK Partili Başkan ve CHP'li üye arasında 'bayıltan' bir tartışma yaşandı

Trabzon Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantıda, Belediye'nin karla mücadelede yetersiz kalması konusunda CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, Belediye Başkanı AK Parti'li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile tartışırken baygınlık geçirdi. Dayı'ya ilk müdahaleyi yine, doktor olan Gümrükçüoğlu yaptı.

Haberin Devamı

Trabzon Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı için dün Gümrükçüoğlu başkanlığında toplandı. Meclis toplantısına geçen hafta 3 gün süreyle Trabzon'da etkili olan kar yağışı ve belediyenin karla mücadelede yetersiz kalmasıyla ilgili tartışmalar oldu. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığını savunurken, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "Kar başladığı saatten itibaren sokaklardaydım. Ana arterleri açık tutabilmişsek, ölümcül bir trafik kazası yaşanmamışsa değil sınıfta kalmak, karla mücadelede son derece başarılı olmuşuzdur" dedi.

'O SÖZLERİ GERİ ALACAK' DERKEN...

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun bu çıkışı üzerine söz isteyen CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, oturduğu 2 No'lu Beşirli Mahallesi'nde 3 gün boyunca hiçbir çalışma yapılmadığını iddia etti. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, yardımcısı Ergin Aydın'a "Oraya greyder göndermedin mi?" diye sordu. Aydın da, "Gönderdim. Muhtarı da yanına alarak ana arterleri sürekli açık tuttu" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Aldığı yanıttan tatmin olmayan 40 yaşındaki Ömer Dayı itirazlarına devam edince bu kez Başkan Gümrükçüoğlu sinirlendi ve "Arkadaşlar yalan mı söylüyor?" diye çıkıştı. Gümrükçüoğlu'nun "Arkadaşlar yalan mı söylüyor?" diyerek kendisini yalancılıkla itham ettiğini ileri süren Ömer Dayı, Gümrükçüoğlu'ndan ifadesini geri almasını isteyince Meclis'te gerginlik oldu. Meclis salonunu terkeden Ömer Dayı bir süre sonra dönerek, "O ifadenizi geri almanızı istiyorum. Yalan benim en hassas olduğum konudur" dedi. Bu sırada ceketini çıkaran Ömer Dayı, kendisini yatıştırmaya çalışan CHP'li Meclis üyesi arkadaşlarına da, "O sözleri geri alacak" diye çıkıştı.

Gerginlik üzerine oturuma bir süre ara verilirken, "Bu sözleri kaldıramıyorum" diyerek meclisi terk etmek isteyen Ömer Dayı, salon çıkışına doğru giderken yere yığıldı. Dayı'nın bayıldığını gören ve asıl mesleği doktorluk olan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hemen yanına koşarak ilk müdahaleyi yaptı. CHP'li üyenin etrafını boşaltan, masaj yapıp rahatlamasını sağlayan Gümrükçüoğlu, Dayı'nın bir süre kendi odasında dinlenmesini sağladı. Daha sonra hastaneye kaldırılan Ömer Dayı kontrollerinin yapılmasının ardından taburcu edildi.

Osman Şişko / Trabzon DHA

Haberin Devamı