Siyaset Baykal: Açılım tam bir fiyaskodur
Paylaş
Baykal: Açılım tam bir fiyaskodur

CHP lideri Deniz Baykal, açılımın fiyasko olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Mülkiye’nin 150. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen törene gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, bir soru üzerine, kendisinin siyasi mücadelenin bedelini ödemiş bir insan olduğunu belirterek, siyasi yasaklı olduğunu, gözaltında kaldığını ve Zircirbozan’a sürgün edildiğini anlattı. "Bunları yaşarken ne elimi teröre bulaştırdım ne de terör yapanlara sahip çıktım" diyen Baykal, şöyle konuştu:

"Hiçbir mahkeme kararı olmadan, hukuksuzluk olmadan, suçlamaya hedef olmadan sadece Türkiye’de demokratik bir mücadelenin içinde yer aldığımız için bütün bu bedelleri biz ödedik. Aylarca sürgünde yaşadım, yıllarca siyasetten mahrum bırakıldım.

"ELİNDE 30 BİN KİŞİNİN KANI VARDIR"

Elinde 30 bin kişinin kanı olan bir insanla hiçbir hukuk dışı olaya karışmamış demokratik, siyasi yaşamın içinde yer alan insanların mukayese edilmesi çok derin bir kafa karışıklığına işaret eder. Önce anlaşılması gereken budur."

Baykal, bir gazetecinin "DTP cephesi, açılımın bittiğini ifade ediyor. Sizce açılım bitti mi?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Benim için hiç şaşırtıcı bir tarafı yok. Bu açılım, baştan aşağıya bir fiyaskodur.

Temelinde de şiddet örgütünün, terör örgütünün, PKK’nın ve PKK’nın liderinin muhatap alınması yatmaktadır. Bu, Kürt kökenli insanların sorunlarına sahip çıkma anlayışında ortaya konan bir açılım değildir. Bu, terörü meşrulaştırmaya yönelik, terörü olağanlaştırmaya yönelik bir yaklaşımdır. Açılım, Türkiye’yi ayrıştırma sonucunu doğurmuştur. Tam bir fiyaskodur."

ONUR ÖYMEN'E PROTESTO

Bu arada Baykal ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de kutlamalar için Mülkiye’ye geldi. Öymen’in salona girişinde bazı öğrenci grupları, üzerinde Öymen’in fotoğrafının da bulunduğu "Kan var bütün kelimelerinin altında" yazılı pankart açtı. Aynı grup, "Katliamcıların bu salonda yeri yok" şeklinde slogan da attı.

2

Haberin Devamı