Siyaset Baykal: Adam gibi demokrasi istiyoruz
Paylaş
Baykal: Adam gibi demokrasi istiyoruz

Baykal: Adam gibi demokrasi istiyoruz

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Deniz Baykal, "Vazgeç o ileri demokrasiden; batsın o ileri demokrasi. Demokrasi istiyoruz demokrasi, adam gibi demokrasi" dedi.

Haberin Devamı

Baykal, CHP Antalya Milletvekili adaylarının tanıtıldığı törende, diğer adayların kendisinden ’Sayın Genel Başkan’ diye bahsettiklerini belirterek, "Ben CHP Antalya Milletvekili Adayıyım ve bununla da iftihar ediyorum" dedi.

Siyaseti, halkı için yaptığını belirten Baykal, 40 yıla yakın süredir Antalya dışında siyaset arayışına girmediğini söyledi. Demokrasinin, kararlılık ve sürdürülebilirlik istediğini ifade eden Baykal, "Bir gün bir seçim bölgesinde, bir gün başka bir seçim bölgesinde aday olarak siyaset yapmak, kişinin, yaptığı işten daha önemli olduğu anlamına gelir" diye konuştu.

Milletvekilleri ve adaylarının seçim bölgelerine karşı sorumlu olduklarını dile getiren Baykal, "Seçmenin tanımadığı birileri tepeden inme geliyor, ’birisi’ diyor, kim diyor bunu, hangi seçmen istiyor? Böyle bir anlayış ciddi demokrasilerle bağdaşmaz" dedi.

Haberin Devamı

İktidarın Türkiye’de hayali hedefler dışında anlaşılabilir bir program sunamadığını ileri süren Baykal, ’boş bir demokrasi söyleminin ötesinde, sahte bir demokrasi söyleminin ötesinde, iktidarın ortaya attığı ciddi bir hedef olmadığını" savundu.

Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını iddia eden Baykal, basın özgürlüğü ile birlikte düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmaz koşulları olduğunu belirtti.

Baykal, şunları kaydetti:
"Türkiye’de demokrasi bir boş söylemden ibarettir. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede, demokrasiden bahsetmek imkanı var mı? Bugün Türkiye’de yargının bağımsız olduğuna inanmak mümkün mü? Bu seçim demokrasi bakımından bir kader seçimidir."

Türkiye’de basılmamış kitaplar nedeniyle insanların tutuklandığını, Avrupa kurumlarının da artık Türkiye’de basının özgür olmadığını gördüğünü ifade eden Baykal, "E, bu böyle olacak, sonra da sen ’seçimden çıktım’ diyeceksin, yapılanlar ileri demokrasi diyeceksin, vazgeç o ileri demokrasiden; batsın o ileri demokrasi. Demokrasi istiyoruz demokrasi, adam gibi demokrasi" diye konuştu.

İktidarın artık her türlü sınırı bir yana bıraktığını, hukuku, yargı organlarını, medyanın denetlemesini, halkın tepkilerini, hiçbirisini dikkate almadan bildiği yolda kararlılıkla devam ettiğini ve Türkiye’yi kendi kafasına göre şekillendirdiğini ileri süren Baykal, "Giderek bu iktidar şımarmıştır, burnu büyümüştür, halka tepeden bakar hale gelmeye başlamıştır" dedi.

Haberin Devamı

Baykal ve 13 aday birlikte fotoğraf çektirdikten sonra Cumhuriyet Meydanı’na giderek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular ve burada Türk Kızılayının çadırında kan bağışında bulundular.