Siyaset Baykal: AKP çetesi saldırdı
Paylaş
Baykal: AKP çetesi saldırdı

CHP Lideri Baykal, Van'da kendisine yönelik taşlı ve yumurtalı saldırının ardında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le bağlantılı çete olduğunu öne sürdü

BAYKAL ÖFKELİ

Van’da önceki gün partisinin il kongresine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 600 kişilik bir grubun taşlı yumurtalı saldırısına uğramıştı.

Baykal dün CHP Bartın İl Kongresi’ne katıldı. Hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Baykal, saldırının ardında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik olduğunu öne sürdü. “Bu olayın BDP ile uzaktan yakından ilgisi yok” diyen Baykal şöyle konuştu:

‘ÇELİK’İ SUÇLADI’

Bu AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in uzantısı, yakınları olan insanların düzenlediği bir tertiptir. Van halkıyla da ilgisi yoktur. Organizasyon kongrenin yapıldığı salonun önünde başladı.

Organizasyonda yazılı pankartlara baktık (Pankartlarda ‘Ergenekon’un avukatı Van’dan defol’ ‘Balyozcu Baykal’ yazıyordu) o pankartlar BDP pankartları değil. O anlayışı, terminolojiyi yansıtan pankartlar değil. Bunlar AKP yazıları, AKP söylemi.

‘SOKAK SALDIRISI’

Saldırıdan sonra yakalanan kişilerin AK Parti’nin Mart 2009’daki yerel seçimlerde aday gösterdiği kişi ile Hüseyin Çelik’in akrabaları çıktığını söyleyen Baykal şöyle devam eti:

Bu olay bir AKP organizasyonudur. 2002’den bu yana ilk kez AKP sokak saldırılarına girmeye başlamıştır. CHP’ye karşı AKP bir sokak saldırısı düzenlemiştir.

Bu ilk kez oluyor, önemlidir. AKP’nin bu yola başvurması Türkiye’nin ne noktada olduğunu ortaya koyan bir olaydır.

‘MEĞER TEHDİT ETMİŞ’

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP ve MHP’ye yönelik “Bunlar Sivas’tan öteye geçemez” sözlerini hatırlatan Baykal, “Başbakan’ın bu sözleri tespit değil, tehditmiş. ‘Geçemezsiniz’ diyormuş, bir meydan okuyormuş,

‘Sizi oraya geçirtmem’ diyormuş” diye konuştu. Baykal, “Van’daki çetenin uzantılarının Ankara’da iktidara kadar ulaştığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu çete daha önce de Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yönelik tertibin arkasındaydı” diye ekledi.

2

Haberin Devamı