Siyaset Baykal: Başbakan acınacak halde
Paylaş
Baykal: Başbakan acınacak halde

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın acınacak halde olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.Baykal, Habur Sınır Kapısı’nda karşılanan PKK’lıların yargılanmalarıyla ilgili verecekleri gensoruyu eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Erdoğan’ın, “Habur’da kurulduğu gibi, İmralı’da ve Silivri’de de mahkemeler kurulmuştu” sözlerini eleştiren Baykal, “Silivri’de mahkeme kuruldu, Öcalan, İmralı’da yargılandı. Burada ne oldu? Tahliye edildi bitti. Tahliyeye gittiler tahliyeye, yargılamaya değil” diye konuştu.

Deniz Baykal, konuyu gündeme getiren eski DEP milletvekili Hatip Dicle’nin tutanağa geçen ifadelerini kürsüden okudu. Baykal, Başbakan Erdoğan’ın, “İddiayı reddeden İçişleri bakanı ve cumhuriyet Başsavcısına inanmıyorsunuz da, bir sanık Hatip Dicle’ye mi inanıyorsunuz?” sözlerine tepki gösterdi.

Baykal, Başbakan Erdoğan’ın Hatip Dicle’nin sanık olması nedeniyle inanılmaması gerektiğini iddia ederken, Ergenekon Davasında ki Danıştay saldırısının sanıklarından Osman Yıldırım’ın Ergenekon Davasında gizli tanık olarak kabul edildiğini kaydederken, sanık Osman Yıldırım’ın geçmiş dönemlere ait hüküm giydiği bir çok suç olduğunu söyledi.

"ÖSS'LERİ KALDIRACAĞIZ
"

Baykal, Sanayi üretiminde beklenen atılımın çıkmadığını ifade eden Baykal, kaygı verici noktaya gelen işsizliğin artarak devam ettiğini söyledi. Baykal, iktidarın izlediği ekonomi politikalarının, işsizliği ortadan kaldırmayı amaçlayan bir politika olmadığını savundu. Deniz Baykal, iktidarları dönenimde, üniversiteye giriş sınavlarını, ÖSS'leri kaldıracaklarını ifade etti.

"ÖNCE SEN YEME YETİM HAKKINI"

TEKEL işçilerinin eylemine de yer verdiği konuşmasında Baykal, işçilerin, sükunetle, sabırla, çile çekerek, bedel ödeyerek bir acıyı yaşadığını, toplumla da bunu paylaştığını anlattı.

Baykal şunları söyledi: “Başbakan ne yapıyor, TEKEL işçileriyle ilgili konuşurken gerçeği yansıtmıyor, 'peşkeş çekmedik' derken yine gerçeği yansıtmıyor. TEKEL işçisi, bu hükümeti çok rahatsız edecek, iktidarı asker değil, TEKEL işçisi ve bakkallar götürecek.”

“YANDAŞ YARGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Türkiye’de yandaş yargı oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Baykal şunları kaydetti: “Yandaş bürokrasi, yandaş medya şimdi yeni bir aşamaya geldik, yandaş yargı. Şimdi gerçekleştirilmek istenen yandaş yargıdır. Türkiye’de yargıyı, tarafsız olması gereken yargıyı, yandaş hale getirmektir.

Bunun için eldeki bütün imkanlar, tehdit, şantaj, telefon dinleme, teftiş kurulunun olanakları hepsi kullanılacak, eğer imkan bulurken Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısı ona göre değiştirilecek, Anayasa Mahkemesi’nin yapısı ona göre değiştirilecek ve yandaş medya bütün ülkeye tepeden tırnağa oturtulacak.

Sonra gerektiği zaman zaman Habur’da diyecektir ki, ‘Tahliye et kardeşim, teröristi’ , Ergenekon’da diyecektir ki, ‘Vatanseveri de mahkum et’ diyecektir.”

“BAŞBAKANIN KENDİSİ ACINACAK BİR NOKTADADIR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli olarak bir kavga yaratma çabası içerisinde olduğunu savunurken, “Artık başbakanın hakaretlerine bile değer vermiyorum, çünkü başbakanın kendisi acınacak bir noktadadır” dedi.

3

Haberin Devamı