Siyaset Baykal: Başbakan Ermeni davasına zarar verdi
Paylaş
Baykal: Başbakan Ermeni davasına zarar verdi

Baykal: Başbakan Ermeni davasına zarar verdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin il kongresine katılmak üzere Sinop’a giderken Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki Ermenilerle ilgili olarak BBC’ye verdiği demeci değerlendiren Baykal, Başbakan’ın, yaptığı açıklamayla, Türkiye’nin Ermeni davasına büyük zarar verdiğini savundu ve Türkiye’nin en haklı olduğu bir konuda, yanlış bir tutum sergilenerek, uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin görüntüsünün, haklılığının, çok ciddi bir şekilde zedelendiğini ileri sürdü.

“HAKLI BİR DAVADA HAKSIZ GÖRÜNTÜ İÇİNE SOKULDUK”

Açıklamasına, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki Ermenilerle ilgili olarak BBC’ye verdiği demeci değerlendirerek başlayan Baykal, “Başbakan’ın bu açıklaması, Türkiye’nin, çok haklı olduğu bir davada nasıl haksız bir görüntü içine sokulabileceğinin çok tipik bir örneği oldu,” dedi.

“BAŞBAKAN, YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA TÜRKİYE’NİN ERMENİ DAVASINA BÜYÜK ZARAR VERMİŞTİR”

Başbakan Erdoğan’ın, yaptığı açıklamayla, Türkiye’nin Ermeni davasına büyük zarar verdiğini savunan Baykal, Türkiye’nin en haklı olduğu bir konuda, yanlış bir tutum sergilenerek, uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin görüntüsünün, haklılığının, çok ciddi bir şekilde zedelendiğini ileri sürdü.

Çok büyük bir yanlış yapıldığını dile getiren Baykal, “Niye yanlış yapılmıştır?” sorusunu sordu ve şu cevabı verdi:

“DURUMUN SORUMLUSU DOĞRUDAN İKTİDARDIR”

“Çünkü Türkiye, bu iktidarın işbaşında bulunduğu bir dönemde, devletin bilgisi altında, yasalara aykırı bir biçimde, bu insanların Türkiye’ye gelip, Türkiye’de iş tutmalarına göz yummuştur. Yani bu durumun sorumlusu doğrudan iktidardır.”

DHA

Haberin Devamı