Siyaset Baykal: Başbuğ'a kulak vermeliyiz
Paylaş
Baykal: Başbuğ'a kulak vermeliyiz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Org. İlker Başbuğ'un bugün bir gazetede yer alan röportajını "Herkes bu feryada kulak vermeli" diye değerlendirdi

CHP lideri Deniz Baykal, Yenimahalle Belediyesi'nce Demetevler’de yaptırılan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Karşıyaka Semt Polikliniği’nin açılış törenine katıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bir gazeteye verdiği röportajdaki sözlerine ilişkin bir soru üzerine, "Sayın Genelkurmay Başkanı’nın bu feryadına herkes kulak vermelidir" dedi.

Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir süreden beri sürdürülen kampanya karşısında yeni bir tavır takınma ihtiyacı içine girdiğinin anlaşıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Bugüne kadar bu kampanyanın normal adli çalışmalar içerisinde gereğinin yerine getirileceğini, gerçeğinin kısa zamanda açık bir şekilde ortaya çıkabileceğini herhalde bekliyorlardı.

"KULAK VERMEK GEREKİR"

Ama bu bekleyişin bir umutsuzluğa dönüştüğünü görüyoruz. Şimdi bu kampanya konusunda yeni bir tutum talep etmektedirler. Bu manzarayı daha fazla taşıyamayız, buna bir çare bulmak zorunluluğu vardır’ diye bir feryadı ifade etmektedir Sayın Genelkurmay Başkanı. Bunu anlamak lazım, kulak vermek lazımdır.

Başbuğ: Sabrımız taşarsa, elimizdekileri açıklarız

Şimdi maalesef bu konu artık en soğukkanlı, en sabırlı, en anlayışlı kurumların dahi feryat etmesine neden olmaktadır. Bu gidişi biran önce toparlama ihtiyacı vardır."

ABDULLAH GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresiyle ilgili tartışmalar var. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?", sorusu üzerine Baykal, "Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili hiçbir tartışma yok.

Böyle bir tartışma çıkarmaktan yarar bekleyenler olabilir ama bir hukuk devletinde hiçbir şekilde böyle bir tartışmayı haklı çıkaracak bir neden yoktur" diye konuştu.

2

Haberin Devamı