Siyaset Baykal: CHP adaylarını yargıç gözetiminde tespit etmeli
Paylaş
Baykal: CHP adaylarını yargıç gözetiminde tespit etmeli

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin yerel seçimde tüm adayları yargıç gözetimindeki ön seçimle belirlemesini istedi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Antalya milletvekilleri Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ile eski İl Başkanı Özer Ülken, Kumluca İlçesi’nde partililerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Partililerle bayramlaşan ve bir süre sohbet eden Deniz Baykal, basın mensuplarına Ergenekon davası sürecini değerlendirirken, yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında içinin çok dolu olduğunu söyledi.

'ÖNEMLİ OLAN ADALETİN GEREĞİNİN YERİNE GETİRİLMESİDİR'

Baykal, "Hukuk adalet arayışının bir parçasıdır. Her mahkemenin aldığı karar, hukukun gereği değildir. Önemli olan hukukun değil, adaletin gereğinin yerine getirilmesidir" dedi.

Deniz Baykal, birilerinin çıkıp ’Mahkemeler hukuki bir hesaplaşma içindedir’ dediğini kaydederken, "Değerli arkadaşlar hukuk ayrı, hesaplaşma, kavga, mücadele, intikam, 'Ben sana gösteririm' ayrıdır. Yani, hukukta böyle bir şey yok. Hakim kimsenin hasmı değildir, hakim kimsenin düşmanı değildir. Hakim kimseye peşin fikirli değildir. Peşin fikirli olduğu zaman orda hukuk yoktur" dedi.

CHP ADAYLARI VE ÖNSEÇİM

Bir partilinin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimde CHP’nin adaylarının belirlenmesi için ön seçim yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Deniz Baykal, yerel seçimlerde CHP’nin adaylarının mutlaka yargıç gözetiminde, bütün parti üyelerinin katılacağı bir önseçimin yapılarak tespit edilmesi ve ardından sandıktan kim çıkarsa çıksın ’CHP’nin adayı budur’ diyen bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini söyledi.

’ORTADA KUTLANACAK BİR BAYRAM YOK’

Daha sonra Finike ilçesine geçen Baykal ve beraberindekiler, parti teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Burada da Ergenekon davası ile ilgili açıklamalarda bulunan Baykal, bayramın buruk olduğunu söylemenin bile hafif kalacağını belirtti.

Haberin Devamı

Baykal, "Ortada kutlanacak bir bayram yok. Derin üzüntüler ve acılar var. Eskiden ’Bayram buruk geçti’ ifadesini kullanırdık. Bu kelime artık yaşanan derin üzüntülere hafif kalıyor" dedi.

DHA