Siyaset Baykal: Darbe değil komplo tehdidi var
Paylaş
Baykal: Darbe değil komplo tehdidi var

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal önceki gün '32. Gün' programında Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtladı

Baykal en son ‘Balyoz’ adlı darbe planı iddiasıyla yeniden alevlenen tartışmalar için “Türkiye’de darbe tehdidi değil, komplo tehdidi var” dedi. Ortaya atılan darbe planlarına ilişkin iddiaların organize bir iş olduğunu söyleyen Baykal “O komplolardan dolayı insanlar özgürlüklerini, şereflerini kaybediyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ'U GÖREVDEN ALIRIM

“Darbe konusunda Başbakan’a Silahlı Kuvvetler’in yapılaşması içinde bir takım hukuk dışı çalışmaların yapıldığına dair bilgiler gelmiş olabilir” diyen Baykal, şunları söyledi:

Araştırma yapıp bunu öğrenebilir. Bu teşhise ulaştıysa gene yapması gereken; oradaki bu çalışma Genelkurmay Başkanı’nın bilgisi dahilinde midir, onun talimatı ve emir kumandasıyla mı yapılmaktadır ya da tamamen onun dışında mı olmaktadır? Bu teşhisi koyduktan sonra eğer onun emir kumandası altındaysa ya da olay onun bilgisi dışında olsa dahi ihmal edilemez bir düzeyde ağırlık taşıyan bir olay ise, o zaman derhal hiç tereddüt etmeden hukuk sürecini işleterek, yetkili organlara bilgi vererek ya da çağırıp kendisine gerekli şeyi söyleyerek, oradan uzaklaştırmalıdır.”

Haberin Devamı

Baykal “Siz yapar mıydınız?” sorusuna ise, “Evet. Hiç tereddüt yok. Tamamen böyle yapardım” yanıtını verdi.

'SARIGÜL' SORUSUNA 'KRAVATLI' YANIT

CHP Lideri Baykal, Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül’e ilişkin soruyu ise geçiştirmeyi tercih etti. Mehmet Ali Birand’ın “Sarıgül sizden oy alıyor mu?” sorusuna Baykal, “Kravatın çok güzel” yanıtını verdi.