Siyaset Baykal, Erdoğan'ı kendi sözüyle vurdu
Paylaş
Baykal, Erdoğan'ı kendi sözüyle vurdu

Baykal, “Başkanlık sistemi” öneren Erdoğan'a yıllar önceki “Başkanlık sistemi bize Amerikan emperyalizminin tavsiyesi” sözlerini hatırlatıp şöyle seslendi: Siyasi hayatı tutarsızlık abidesi

YILLAR ÖNCESİNİ HATIRLATTI

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Amerikan tarzı başkanlık sistemi önermişti. Erdoğan’nı, Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde ‘2. Cumhuriyet Tartışmaları’ adlı kitaba verdiği röportajda, “Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesi” dediği ortaya çıkmıştı.

Birgün gazetesi de Erdoğan’ın sözlerini dün manşetine taşımıştı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin dünkü Meclis Grup Toplantısı’na Birgün gazetesiyle çıktı.

‘AKP FREN TUTMUYOR’

“Başbakan o zaman Amerikan emperyalizmi de diyormuş” diyen Baykal, Başbakan Erdoğan’ı “Siyasi hayatı tutarsızlık abidesi olan biri” diye eleştirdi.

Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaları “Laf ola beri gele. Laf yokluğunda asmalar budana” diye yorumlayan Baykal, “AKP’nin siyasi zeminini kaybolduğu ve hayalet haline geldiği. AKP ferin patlayıp yokuş aşağıya inen kamyon gibi” diye konuştu. CHP lideri şöyle devam etti: AKP içinde balatalar yakılmış fren tutmuyor. Fren görevini cumhurbaşkanı da yapamıyor.

Haberin Devamı