Siyaset 'Baykal göreve' çağrısı Pensilvanya'dan
Paylaş
'Baykal göreve' çağrısı Pensilvanya'dan

'baykalgoreve.com' adlı internet sitesinin arkasından Amerika Pensilvanya'da yaşayan Nur cemaati lideri Fethullah Gülen'in kitaplarının tanıtıldığı bir başka internet sitesi çıktı

MEĞER ‘KÜSKÜNLER’ DEĞİLMİŞ

Haberin Devamı

Deniz Baykal, özel görüntülerinin internete düşmesinin ardından CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmişti. CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduktan kısa bir süre www.baykalgoreve.com adıyla bir internet sitesi kurulmuştu.

Baykal’ı yeniden CHP’nin başına çağıran, bu olmazsa yeni parti kurulması gerektiği şeklinde yazıların kaleme alındığı sitenin arkasından Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili bir internet sitesi çıktı.

GÜLEN’E ÖVGÜLER DÜZÜLMÜŞ

Siteye yer sağlayan şirketin kayıtlarına göre baykalgoreve.com’un kurucusu olarak www.kitapbulteni.com isimli site görünüyor. Bu sitede ise Fethullah Gülen’in “Kalb İbresi” isimli kitabı ‘son dakika’ linkinde hiç değişmeksizin tanıtılıyor.

Kitabın tanıtım yazısında, “Muhterem M. Fethullah Gülen Hocaefendi elli küsur yıldır kendisini dinleyenlerin kalb ibrelerinin istikamet kazanması ve o istikamette devam etmesi için konuşuyor ve yazıyor. Bizi, bizim kalblerimizi bizden daha fazla düşündüğünden şüphe yok” deniliyor.

Haberin Devamı

ADRES VE TELEFON HAYALİ

Baykal’ı desteklediği belirtilen baykalgoreve.com adlı site 5 Temmuz’da kurulurken, 1 yıllık ücreti ödenen sitenin yönetim ve teknik sorumlusu olarak “Deniz Bilge Kuşkonmaz” ismi görünüyor. Ancak bu kişinin adres ve telefon numaralarının hayali olduğu belirlendi.

Sitedeki forumlarda “Atatürk” kullanıcı isminin dahi kullanılabilmesi dikkat çekti. Baykal’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan CHP Milletvekili Yılmaz Ateş, “Benim de Deniz Bey’in de bu siteyle ilgisi yok. Sitenin kurulduğunu haberlerden öğrendik. Kim kurmuş, orada kimler yazıyor bilmiyoruz” dedi.