Gündem Baykal için yürüdüler

Baykal için yürüdüler

Paylaş
Baykal için yürüdüler

Baykal için yürüdüler

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'a 'geri dön' çağrısı yapmak üzere Baykal'ın evinin önünde toplandı.

Haberin Devamı

Deniz Baykal’ın evinin bulunduğu sitenin önüne Beysukent’ten yürüyerek gelen partililer, Baykal’a desteklerini ifade eden sloganlar attı. Gruba, bazı CHP’li milletvekilleri de destek verdi. Baykal’ın göreve dönmesi için evinin bulunduğu site önünde bekleyen gruptakiler Baykal’a yönelik "Ya sen buraya, ya biz oraya" şeklinde slogan atmaya başladı. Bir süre sonra grubun bir bölümü site girişindeki güvenliği aşarak Baykal’ın evine doğru "İnadına Baykal, inadına sol" sloganıyla koştu.

Evin etrafında toplanan grup üyeleri burada, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" gibi sloganlar atmaya devam etti. Güvenlik görevlileri ve bazı partililer, kalabalığın, evin önünden ayrılmasını istedi. Evin önündeki basın mensupları ve güvenlik görevlileri arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Kalabalığın evin önünden ayrılması için megafonla "Sayın Baykal hepinize teşekkür ediyor. Lütfen evin önünden ayrılalım" anonsu yapıldı. Baykal’ın, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ettiği ancak evden çıkmayacağının duyurulması ve bazı partililerin ısrarlı tavrıyla kalabalık evin önünden uzaklaştırıldı. Grup, sitenin dışına çıktı. Bu sırada, olay yerine çevik kuvvet ekipleri geldi.

Öte yandan, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, sitenin önünde yaptığı konuşmada, iktidarın "tek adam saltanatı istediğini" savunarak, Deniz Baykal’a bir komplo kurulduğunu öne sürdü. Yaşananların cumhuriyete yönelik bir saldırı olduğunu iddia eden Emre, "Bu saldırı hepimize yapılmıştır. Çünkü hepimiz Deniz Baykal’ız" dedi.

Emre, "İnadına Baykal, inadına sol" demeye geldiklerini belirterek, Baykal’ın bu sese kulak vermesini istedi. Yunus Emre, "Türkiye bir Deniz’ini kaybetti, ikincisini kaybetmeyecek" diye konuştu.

Daha sonra İzmir ve Ankara İl Gençlik Kolları başkanları da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından CHP’nin Ankara, İstanbul, İzmir gençlik kolları başkanlarıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı, evine gittikleri Baykal’la bir süre görüştü.

Partililer daha sonra otobüslere binerek sitenin önünden ayrıldı. Eylem süresince sitenin önündeki Seyfi Saltoğlu Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı