Siyaset Baykal: Keşke yerel seçimde de adayları örgüt belirleseydi
Paylaş
Baykal: Keşke yerel seçimde de adayları örgüt belirleseydi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekili adaylarının önseçimle belirleneceğini hatırlatırken, "Keşke yerel seçimlerde de örgüt belirleseydi de o mahcubiyetleri yaşamasaydık" dedi

CHP Finike İlçe Örgütü’nde, 29 Mart’ta yapılacak önseçim öncesi milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı düzenlendi. Aquapark Düğün Salonu’ndaki toplantıya, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri Gürkut Acar, Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan’ın aralarında bulunduğu 90 aday adayı katıldı. Aday adayları masaları dolaşarak üyelere broşür verdi, ardından da yaklaşık 1 dakikalık sürede kürsüye gelerek kendilerini tanıttı.

Haberin Devamı

’O DERSLERİ ALDIK’

Toplantıda konuşan Deniz Baykal, yetenekli, nitelikli, inançlı, zengin milletvekili aday adayı kadroları olduğunu belirtirken, CHP’de kimin aday olacağını örgütün belirleyeceğini vurguladı. Baykal, "Keşke yerel seçimlerde de örgüt belirleseydi de o mahcubiyetleri yaşamasaydık. O dersleri aldık. Ben özellikle Antalya’da siyaseti yeni bir temele oturtmak lazım diye bir inanç sahibi olarak ortaya çıktım.

4- 5 aydır Antalya’da ’önseçim olmalıdır’ diye gittiğimiz her yerde açıklama yapıyoruz. Çünkü ancak o yanlışlardan bizi gerçek bir önseçim kurtarabilir inancındayım. Ve Genel Başkan da teşekkürle ifade etmeliyim bu anlayışımı kabul etti ve Antalya’da önseçim kararını aldı" dedi.

Haberin Devamı

’AK PARTİ’NİN TESTİSİ ÇATLADI’

Milletvekili Gürkut Acar da Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki tartışmaya işaret ederek, "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dün gece testisi çatladı. Artık bu testi su tutmaz. Eğer listeye alırsanız bizim görevimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak. Gece uykusuz kalarak sizin için, Antalya için, Türkiye için mücadele verdim hepinize feda olsun" diye konuştu.

Toplantıda İlçe Başkanı Okan Tanır, önseçim hakkında üyelere bilgi verdi. İlçede anahtar liste tavrı olmayacağını belirten Tanır, üyelere müdahale edilmeyeceğini kaydetti. Parti olarak iktidar yolunda mücadele vereceklerini belirten Tanır, tüm aday adaylarına başarı dileğinde bulundu.

İl Başkan Yardımcısı Zühra Doğan da genel seçimin çok önemli olduğunu ve hep birlikte çabalayarak iktidara yürüyeceklerini söyledi.

Suat SÖĞÜT / DHA