Siyaset Baykal: Kızılay değiliz
Paylaş
Baykal: Kızılay değiliz

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, isim vermeden partisinin seçmenlerinden 'barajı geçsin' diye HDP'ye oy vermemesini istedi. Baykal, "Biz Kızılay değiliz, CHP'yiz" dedi

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, isim vermeden CHP'li seçmenlerden 'barajı geçsin anlaşıyışıyla' HDP'ye oy vermemesini istedi.

Gazipaşa'da yaptığı konuşmada CHP'den vazgeçerek, CHP'nin değerlerine hizmet edilemeyeceğine işaret eden Baykal şunları söyledi:

"Aman sakın. Çok ciddi olun. Daha önce de bunu yaptık, hatırlayın. Meclis'e gelir gelmez, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hemen teslim oldu. Halbuki öyle bir vaziyet ortaya çıkmıştı ki Tayyip Bey CHP'yi 'ziyaret edeceğim ve listeyle gideceğim' demişti. Bize gelecekti, biz de diyorduk ki 'İlla CHP'li seçilsin demiyoruz, bir AKP'li de seçilebilir. Ancak bunu anlaşarak, uzlaşarak, milletin kararıyla yapmamız lazım.' O da 'hayır ben istediğimi seçerim' havasındaydı. Seçemez hale getirmiştik onu. Türkiye'deki o büyük kırılmanın önemli bir aşaması odur. Merhametten maraz doğar. Biz Kızılay değiliz, biz CHP'yiz. Değerlerimiz, ilkelerimiz, iddiamız var. Her bir oyumuza ihtiyacımız var."

Baykal "'Yeni oy alalım' diyoruz; bir yandan da oraya, buraya savurmak olacak iş değil. Çok dikkatli olun. Üzerimizde böyle baskılar var. Bunlara meydan vermeyelim. Durum iyi gözüküyor. İnşallah Antalya'da güzel bir sonuç alacağız. Sizlere önemli görevler düşüyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Türkiye'nin başını belaya sokmalarına izin vermeyin" diye ekledi.

'AMAN GEVŞEMEYELİM'

7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin geleceğinin belirleneceğini vurgulayan Baykal, "Bu seçim Türkiye'de yalanla gerçeğin karşı karşıya geleceği bir seçim olacak. Doğru, dürüst, söylediğini açıkça söyleyen, kafasının arkasında ince hesap olmayan, söylediğinin hesabını verebilecek bir siyaset anlayışını Türkiye'de tekrar etkili kılmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Baykal, "Ben günlerdir yollardayım. Serik ve Manavgat'ta güzel çalışmalar yaptık. Serik'te arkadaşlarımız diyorlar ki 'Birinci parti olacağız.' Sokakta hepimiz gerçekten bunu gördük. Artık Gazipaşa ve Alanya şöyle bir silkiniversin. Gazipaşa'nın silkinmesine ihtiyaç yok, aman gevşemeyelim. Sizin bir şeyleri anlamanıza, öğrenmenize ihtiyaç yok. Her şeyi biliyorsunuz ama gevşemeyin. 'Bu defa olacak, bu defa olmadı' gibi bu duygulara sakın teslim olmayın. Şimdi en hassas zaman. Morali bozmayalım, heyecanı, şevki kaybetmeyelim. Gazipaşa her zaman olduğu gibi bu işin öncüsü olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA