Siyaset Baykal 'komplo' derken ne demek istedi?
Paylaş
Baykal 'komplo' derken ne demek istedi?

Baykal 'komplo' derken ne demek istedi?

CNN Türk'e konuşam Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Baykal'ın bir kaset ya da görüntüyü kabul etmediğine, komplo olduğuna vurdu yaptığına dikkat çekerek "Baykal olayı kabul ederek istifa etmemiştir. Görüntüleri kabul etmiyor, gizli kamera ile görüntü üretmekle hükümeti suçlamıştır" yorumunu yaptı. Bila, "Ortada ciddi suçlama var. Aksini ortaya koymak hükümetin yetkisindedir, hükümet de tavrını ortaya koymalıdır." dedi.

Haberin Devamı

Bila, Baykal'ın partiyi yıpratmaması için istifa kararı aldığını, hukuk mücadelesini bu şekilde sürdüreceğine dikkat çekti.

AK Partili bir yönetici ise Baykal'ın hükümeti suçlamasıyla ilgili olarak, "Komploysa Baykal neden istifa etti? " sorusunu yöneltti.

Baykal'ın konuşmasının o bölümü şöyle:

"Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo, hukuk dışı, ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız, montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlak anlayışlarının güvencesi altında olan insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ağır haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurlarında değildir. Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Ahlaklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset."

Haberin Devamı

"TESLİM OLMAYACAĞIM"

"Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukuksuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bir bedeli varsa ve bu bedel CHP Genel Başkanlığından ayrılmaksa o bedeli de ödemeye hazırım. Benim CHP Genel Başkanlığından istifa etmem hiçbir şekilde bu komploya teslim olmak ya da kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine bu bir meydan okumadır.