Siyaset Baykal, o isimleri açıkladı
Paylaş
Baykal, o isimleri açıkladı

Baykal, o isimleri açıkladı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçtiğimiz günlerde gittiği Van’da uğradığı yumurtalı saldırıyı gerçekleştirenleri fotoğraflarla teşhir etti.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, saldırıdan çekilen fotoğraflardan saldırganları göstererek, şahısların kimlik bilgilerinin ellerinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde yapacakları basın toplantısıyla, bu kişileri isim isim açıklayacaklarını söyledi.

Baykal, saldırganlar arasında AKP’nin Van il başkan yardımcısı başta olmak üzere, il teşkilatında görevli kişilerin olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal geçtiğimiz günlerde İl Kongresine katılmak üzere gittiği Van’da uğradığı taşlı ve yumurtalı saldırıyı gerçekleştirenlerin AKP’li olduğunu iddia etmiş, bu iddia büyük tartışmalara neden olmuştu.

Baykal, bugün TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, saldırıdan çekilmiş fotoğrafları gösterek, saldırganları teşhir etti. Olay anında çekilmiş fotoğraflardan saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliklerini açıklayan Baykal, saldırganlar arasında, AKP Van İl Başkan Yardımcısı, AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi, Van İl Gençlik Kolları’nın 3 Başkan Yardımcısı’nın bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Baykal, saldırganlar arasında Cemil Çiçek ile akrabalık bağı olanlarında bulunduğunu kaydetti. Bu kişilerin kimlik bilgilerinin elinde bulunduğunu söyleyen Baykal, önümüzde ki günlerde, parti olarak bununla ilgili bir basın toplantısı düzenleyip, saldırganların kimliklerini açıklayacaklarını söyledi.

O YUMURTALARIN TANESİ 1 LİRAYA SATILDI

Bu arada, saldırıyla ilgili ilginç detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Van'da yapılan protestoda, parti otobüsüne taşla birlikte atılan yumurtaların tanesinin 1 liradan satın alındığı ortaya çıktı. Kongrenin yapılacağı salon önünde Baykal'a taş ve yumurta atanların, yumurtaları semtteki satıcılardan aldıkları ve o gün esnafın tüm yumurtalarının tükendiği belirlendi. Protestoculara koliler dolusu yumurta satan esnaf, tansi 25 kuruş olan yumurtanın 1 ve 2 liradan eylemciler tarafından alındığını söyledi.

İşyerinde yumurta satan esnaftan Mazhar Barlas, dükkanının kongrenin yapıldığı salonun arka sokağında bulunduğunu, normalde bir ayda sattığı kadar bir günde yumurta sattığını anlattı. Barlas, "Her gelen cebindeki bozuk paraları bırakıp gidiyordu. Normalde tanesini 25 kuruştan, kolisini ise (30 adet) 5 liradan sattığım yumurtalar, 1 liradan hatta 2 liradan gitti" dedi.

DHA

Haberin Devamı