Siyaset "Baykal, o sayfaların karanlık kalmasını istiyor"
Paylaş
"Baykal, o sayfaların karanlık kalmasını istiyor"

"Baykal, o sayfaların karanlık kalmasını istiyor"

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, çağrı üzerine geldiği komisyonda kendi sunumunu yaptıktan sonra soruları yanıtlamayı reddederek, toplantı salonunu terk etmesine ilişkin, "Sayın Baykal, o sayfaların karanlık kalmasını istiyor. Bu davranış, Sayın Baykal’ın demokrasiye inanmadığı, zaman zaman kirli adamlarla buluştuğu, kirli adamlarla en azından teşrik-i mesai içerisinde olduğu izlenimi uyandı bizde" dedi.

Haberin Devamı

Özdağ, Baykal’ın davetlerine icabet ederek komisyon toplantısına geldiğini, ancak 5 sayfalık bir metin okuduktan sonra soruları yanıtlamak istemeyerek çıkıp gittiğini ifade etti.

Baykal’ın bu davranışını "etik dışı" olarak değerlendiren Özdağ, şunları söyledi:

"Sayın Baykal gibi bir siyasetçinin etik dışı davranış sergilememesi gerekiyordu. Fakat maalesef yeniden şöhret tazelemeye ihtiyaç duydu. Meclisteki 4 partinin önergesiyle kurulmuş, darbelerle hesaplaşan bir komisyon var. Bu önergede CHP Genel Başkanı’nın da imzası var. Baykal şunu söylüyor, ’bu komisyonun kurulmuş olması Meclis tüzüğüne göre aykırıdır’. Yani, Kılıçdaroğlu bu işi bilmiyor, CHP milletvekilleri bu işi bilmiyor demek istiyor. Peki, o gün Baykal neden sesini yükseltmedi, partisinin grubunda niye konuşmadı. Meclis’te niye sesini çıkartmadı? Komisyon kurulalı aradan 4 ay geçmiş, komisyon görevini tamamlamak üzereyken şov yapmasına gerek var mıydı? Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye’de karanlık sayfaların aydınlanmaya ihtiyacı var. Ama Sayın Baykal, karanlık sayfaları aydınlatan bir meclisin tavrını ve tutumunu kınayarak, kendisini de kınanacak hale getirmiştir."

Haberin Devamı

Özdağ, Baykal’ın komisyon toplantı salonunu terk etmemesi halinde kendisine, eski CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in "28 Şubat döneminde Sayın Baykal’a Başbakanlık teklif edildi. Baykal bunu kabul etmedi" sözlerini, bunun doğru olup olmadığını, doğru ise bu teklifin askerlerden mi, sivillerden mi geldiğini sormak istediğini, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Baykal’ın, 52 yıldır darbelere maruz kalan, darbecilerle hesaplaşmak isteyen Meclis iradesine saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Özdağ, "Sayın Baykal, o sayfaların karanlık kalmasını istiyor. Bu davranış, Sayın Baykal’ın demokrasiye inanmadığı, zaman zaman kirli adamlarla buluştuğu, kirli adamlarla en azından teşrik-i mesai içerisinde olduğu izlenimi uyandı bizde. Sayın Baykal, maalesef demokrasiyi içselleştiremediğini, millet iradesini içselleştiremediğini bir kez daha gösterdi" dedi.

Haberin Devamı