Siyaset Baykal: Ortadoğu'da bir el Türkiye'yi içine çekiyor
Paylaş
Baykal: Ortadoğu'da bir el Türkiye'yi içine çekiyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ortadoğu'nun içinden bir elin Türkiye'yi içine çekmeye çalıştığını belirterek, "Türkiye'de Ortadoğulaşma tehlikesi kabul edilemez" dedi

CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu’nun davetlisi olarak Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen Baykal, zehir gibi bir bayram geçirdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİ İÇİNDE'

Ortadoğu’nun içinden bir elin Türkiye’yi içine çekmeye çalıştığını belirten Baykal, Türkiye’nin ateş çemberi içinde kaldığını söyledi.

Çoğu yerde kendi yanlış politikaları nedeniyle bölge koşullarının Türkiye’nin aleyhine döndüğünü savunan Baykal, "Türkiye, sanki Ortadoğu’daki çatışmanın ve savaşın bir parçası haline dönüşmeye fiilen başladı. Reyhanlı’da 50’nin üzerinde kişiyi kaybettik. Gaziantep’te 5 kişi kaybettik. Uçağımız vuruldu, pilotlarımızı kaybettik. Akçakale ve Şanlıurfa’da 9 vatandaşımızı kaybettik. Şimdi Lübnan’da pilotlar kaçırıldı. Sanki bir el Türkiye’yi Ortadoğu yangınının içine doğru çekiyor. Türkiye’yi yönetenler bunun yeterince farkında değil" dedi.

Türkiye’de inanç, ırk, mezhep temelinde ayrışmaların çok doğal karşılanmaya başladığını kaydeden Baykal, şöyle dedi:

Haberin Devamı

'ORTADOĞULAŞMA TEHLİKESİ KABUL EDİLEMEZ'

"Ortadoğu’da tüm ülkeler kendi içinde çatışır duruma, Müslümanlar birbirini katleder duruma geldi. Irak, Mısır, Suriye, Lübnan ve Tunus bu durumda. Suriye’deki çatışmanın derinleşmesine komşular ve uluslararası güçler ciddi bir şekilde katkı yapıyor. Maalesef bu çatışmada, Türkiye net bir taraf olarak devam ederse, bu çatışmanın bir parçası olmaktan sıyrılması güçleşir.

Biz çıkıp Suriye’nin iç işlerine en ileri ölçüde yön vermeye çalışırken birileri bizi tehdit gibi algılayıp tepki göstermeye başladı. Türkiye’de Ortadoğulaşma tehlikesi kabul edilemez."

’BAYRAM HEDİYESİ OLARAK MÜEBBET VERDİLER’

Ergenekon Davası’nın kararını da değerlendiren Baykal, sözlerini şöyle tamamladı: "Memlekete hizmet etmiş saygıdeğer ve çok değerli insanlar çok acı sürprizlerle karşılaştı. Bayram hediyesi olarak çifter çifter müebbet hapis cezası verildi. Bunu yargı yapıyor. Sonra birileri çıkıyor, ’İktidar mensupları yargıyla hesaplaşıyor, hesap soruyor’ diyor. Dünyanın hiçbir yerinde yargı hiç kimseyle hesaplaşamaz. Yargı kimseye husumet, düşmanlık duymaz. Yargı hesap sormaz, eğer bu konuma geldiyse arkalarında birileri vardır, demektir."

Haberin Devamı

DHA