Siyaset Baykal: Peşini bırakmayız
Paylaş
Baykal: Peşini bırakmayız

Baykal: Peşini bırakmayız

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı deniz Baykal, hükümetin özelleştirme politikasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın zarar eden şirketleri özelleştirdik söyleminin yanlış olduğunu söyleyen Baykal, " TEKEL zarar mı ediyordu, Telekom zarar mı ediyordu. Kar eden şirketleri özelleştirdin. Niye sattın bunları, zarar mı ediyordu? Tekel'in içki bölümünü 292 milyon dolara verdin, o gitti 3 katı fiyatına ABD'liye sattı. Balıkesir SEKA 1 milyon dolara satıldı. Telekomu taksitle sattın. Türk halkı taksitleri ödedi. Türk Telekom özelleştikten sonra kurumlar vergisi 3 te 1 azaltıldı. Kim karşılığında birşey almadan, birşey talep etmeden Hazine'nin vergi hakkının yabancıya teslim eder? Bu soru cevabını buldu mu? Milli vicdan bundan dolayı rahat mı? Karşılığında ne aldınız? Hariri'nin hayrı için mi bunu yaptınız? Bu soru ortadadır. AKP düştükten sonra ele alınacak en önemli konudur. Bunun peşini bırakmayacağız." dedi.

Haberin Devamı

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir başka olay Deniz Feneri. Neredeyse tahliye olacak, dosyalar zorla geldi. 1 yıla yakın süredir dosya savcılıkta. İddianame hazır mı arkadaşlar? İddianame ortada yok. Almanlar, yargıladı, hükmü verdi, Türkiye'ye belgeleri aktardılar, isimleri verdiler, hala iddianame yok. İddianame olsa ne olacak? Davayla hepimiz ilgileneceğiz. Savcı hala konuyu inceliyor. PKK davası bu kadar sürmedi. Ne davaymış bu... Bunları söylemek, herkesin aklına geliyor da, herkes benim gibi söyleyemiyor. Ben sizin yerinize söylüyorum."

"SENİ TEKEL İŞÇİSİ GÖTÜRECEK"

Deniz Baykal, Erdoğan'ın bugün grup konuşmasında yaptığı konuşmaya da atıfta bulunarak, TEKEL işçilerinin durumu hakkında şunları söyledi:

"Başbakan 4C önceden de vardı diyor. Senden önce 4C vardı. DİE'de çalışan öğrenciler 15 gün çalışıp parasını alıyordu. Oydu 4 C. Kazanaılmış hakları insanların elinden kendi yanlışların nedeniyle almaya hakkın var mı? Sen kendinde bu hakkı buluyorsan, senin karşında duran TEKEL işçilerinin de hakkı var. TEKEL'i kuşa çevirmişsin. Sen yapmışsın. Üretici perişan olmuş. İşçi perişan olmuş. Türkiye sigara ithal eder hale gelmiş sayende. 23 yıl çalışmış insanlara orayı kapattık, haydi 4C'ye diyorsun. O işçilerin çalışma hakları vardır, bu işi çözecek olan da devletin görevidir. Kazanılmış hakkı elinden alacaksın, sonra da sesini çıkarma diyeceksin. Valiye talimat verdi. ama baktı tepki alıyor, böyle konuştu. Bir daha söylüyorum. Seni asker değil, TEKEL işçisi götürür dedim. Şimdi bakkallarla uğraşıyor. Yine söylüyorum, seni asker değil, TEKEL işçisiyle bakkallar götürür.

Haberin Devamı

Oradaki olay başka Başbakan. Kuaförler gidiyor, destek veriyor TEKEL işçilerine. Yurtdışından bile gelenler oluyor destek için. Bunu anlaman lazım.

Buradan bir kez daha uyarıyorum Değmez Başbakan değmez. O insanları, aileleriyle uğraşmayın."