Siyaset Baykal polisi de suçladı
Paylaş
Baykal polisi de suçladı

Van'daki yumurtalı saldırı sonrası AK Partili Hüseyin Çelik'i suçlayan CHP Lideri Baykal polise de yüklendi

ÇELİK ÇETESİ’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2 Nisan’da partisinin il kongresine katılmak için Van’a gitmişti. Baykal Van’da 600 kişilik bir grubun taşlı-yumurtalı saldırısına uğramıştı.

Baykal, olaylardan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vanlı Hüseyin Çelik’i sorumlu tutup “Bu saldırıyı Hüseyin Çelik’le bağlantılı çete yaptı” demişti. Yakın çevresine saldırıyı değerlendiren Baykal’ın, Van polisini de suçladığı öğrenildi.

‘KABUL ETMEDİM’

Olaylarda bazı polislerin de kullanıldığını öne süren Baykal’ın şunları söylediği öğrenildi: Kongre salonuna ilerlerken Emniyet’ten arayıp “Kongrenin yapılacağı salonun bulunduğu sokak dar. Otobüs köşede dursun’ denilmiş.

Benim salona kadar yürümem istenmiş. Kabul etmedim. Oraya varınca otobüs şoförü, ‘giremez’ dedikleri yola rahatça döndü. Bir de baktık ki protestocular yerleştirilmiş, koli koli yumurtalar yanlarında. Polisin dediğine uysak yürürken yumurtaları atacaklar. Zaten otobüse fırlattılar.

‘ORTAK TUZAK MI?’

Yumurta atılmasına emniyet güçleri de göz yumdular, izin verdiler. Önlem alınmadığı anlaşılıyor. Bu durumda yumurta ile bekleyenlerin önünden yürümemizi isteyen Emniyet mensupları ile ilgili kuşkular akla geliyor.

Yumurtaların bana atılmasını istemiş, bu konuda AKP’lilerle iş birliği yapmış olmaları da düşünülebilir. Böyle bilgiler geliyor. ‘Ortak bir tuzak mı?’ diye de düşünmemek de pek mümkün değil.

Zihni ERDE

2

Haberin Devamı