Siyaset Baykal: Sorunların temeli iktidar
Paylaş
Baykal: Sorunların temeli iktidar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'deki sorunların temelinde, komplocu bir iktidarın varlığının olduğunu söyledi

CHP lideri TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nca Milli Kütüphane’de düzenlenen "Ziraat Mühendisliği 7. Teknik Kongresi"nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baykal, "Edirne Belediye Başkanının dinlendiği" iddialarına ilişkin soru üzerine, "bu olayın telekulak konusunda gelinen son noktanın somut örneklerinden biri olduğunu" söyledi.

Türkiye’de yaşanan tartışmanın, temelde insan hak ve özgürlüklerinin hukuk dışı yollarla kısıtlanmasına yönelik şikayet olmanın ötesine geçtiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu: "Gerçekten Türkiye’de bu telefon dinlemeleriyle sadece hukuksuzluklar yanlışlıklar yakalanmak istenmiyor, belli siyasi amaçlara yönelik tertipler komplolar bu kanalla sahneye konuyor.

Bu tertibi kim yapabiliyor? Özel ortamı içinde böyle bir tertibi bu kadar, bu kadar karmaşık, kim hangi teknolojiyle, bilgiyle yapabilir? Bütün bunları gerçekleştirme gücüne imkanına sahip olanlar başka nerelerde neler yapıyor?"

"KOMPLOLOR BİLİNÇLİ SAHNELENİYOR"

Birtakım iddiaların ortaya atıldığını, ancak bunların ispatlanmadan, gereği ortaya konmadan üstünün örtülmeye çalışıldığını savunun Baykal, "Bugün karşılaştığımız sorunların temelinde darbeci bir muhalefet değil, komplocu bir iktidarın varlığı var. Asıl mesele budur.

Bugün Türkiye’nin önünde darbeci bir muhalefet bulunduğu için bir gerginlik, gerilim, sıkıntı yaşanıyor değil, bugün Türkiye’de yaşanan sıkıntıların temelinde iktidarda komplocu bir iktidar var olduğu için, komplolar düzenini bilinçli olarak sahnelediği, desteklediği, sahiplendiği için Türkiye bu sıkıntıları yaşıyor. İşin özü, kökü budur..." diye konuştu.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Baykal, gazetecilerin erken seçim tartışmalarına ilişkin sorularını da yanıtladı. Seçim tartışmalarının gündeme gelmesinin kendilerinin söylemlerinden değil, iktidarın ülkeyi getirdiği durumdan kaynaklandığını belirten Baykal, "Seçim tartışmaları bugünkü iktidarın ülkeyi getirdiği nokta karşısında insanların ’bu iş böyle gitmez’ demeye başlamasından kaynaklanıyor" dedi.

Baykal, AK Parti’nin oy oranına ilişkin açıklamaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buna yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine de sözlerinin temelinde kendisinin değil, Başbakan Erdoğan’ın yaptırdığı kamuoyu açıklamalarının bulunduğunu söyledi.

"AKP YÜZDE 32'NİN ALTINDADIR"

Deniz Baykal, "Başbakan parasını veriyor, araştırmayı yaptırıyor ama kendi yaptırdığı araştırmanın kendisiyle ilgili ortaya koyduğu sonucunu açıklayamıyor. Buna cesaret edemiyor. Kendi yaptırdığı araştırmalarda oyunun hangi düzeyde çıktığını kamuoyuna ifade edemiyor.

Ben onu ifade ediyorum. Şu anda bile en iyimser araştırmalarda oyu yüzde 32’nin altındadır. Bir süreç işlemeye başlamış. Bu süreç şu anda buraya geldi yarın onun da altına inecek" şeklinde konuştu.

3

Haberin Devamı