Siyaset Baykal tazminat ödeyecek
Paylaş
Baykal tazminat ödeyecek

Başbakan Erdoğan, kendisine "hakaret ettiği" gerekçesiyle açtığı iki dava nedeniyle CHP lideri Deniz Baykal'dan toplam 20 bin TL manevi tazminat kazandı

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davalara Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Baykal’ın avukatı İlsu Çatak katıldı.

Erdoğan’ın avukatı Cemaloğlu, Baykal’ın geçen yıl CHP’nin Hatay, Mersin ve Niğde mitinglerindeki sözlerinin hakaret niteliği taşıdığını ifade ederek, tazminata hükmedilmesini istedi.

Baykal’ın avukatı Çatak ise müvekkilinin sözlerinin, Erdoğan’ın CHP ve Baykal’a ilişkin konuşmaları üzerine sarf edildiğini ve siyasi cevap niteliğinde olduğunu savunarak, davaların reddini istedi.

Çatak, müvekkilinin Başbakan Erdoğan’ın şahsını doğrudan hedef almadığını ve hakaret kastı bulunmadığını söyledi. Yargıç Hacı Ömer Ilgın, davaların kısmen kabul edildiğini belirterek, Baykal’ın, Erdoğan’a, her bir dava için 10’ar bin TL olmak üzere, toplam 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı. Davalarda, Baykal’dan 100’er bin TL manevi tazminat talep edilmişti.

Haberin Devamı