Siyaset Baykal: Tekne almadım, öyle bir param yok
Paylaş
Baykal: Tekne almadım, öyle bir param yok

Baykal: Tekne almadım, öyle bir param yok

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 340 bin dolara tekne satın aldığına dair haberi, "Bunlar deli saçması, abuk sabuk laflar. Hayatımda hiçbir zaman böyle bir tekneye ayıracağım 340 bin dolarım olmadı" diyerek yalanladı.

Haberin Devamı

TBMM’ye 22 gün aradan sonra gelen Baykal, gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gazetecilerin, "Hoşgeldiniz" demesi üzerine Baykal, "Hoşbulduk. Bu güzel karşılama için hepinize teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir ilgi
gösterdiğinizi görüyorum, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Ben de Meclisi, sizleri özlemişim. İnşallah bundan sonra daha sık beraber oluruz" diye konuştu.

Baykal, daha sonra bir gazetede yer alan, "340 bin dolar nakitle, Göcek’te yat satın aldığına" dair çıkan haber üzerine açıklama yaptı. Bu haberi öğrendiğinde çok şaşırdıklarını belirten Baykal, hayallerinde dahi böyle bir projenin yer almadığını, "Bir yatım, teknem olsa" duygusunu, umudunu yaşamadığını belirtti. Baykal, hem kendisinin hem ailesinin böyle bir özentisinin olmadığını dile getirerek, "Tam tersine, Olcay böyle bir tekne gezisinden dahi zevk almaz" dedi.

Haberin Devamı

Baykal, haberi sabah gazetede gördüğünde çok yadırgadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir olay bu kadar temelsiz, esastan yoksun, bu kadar boşlukta nasıl yapılabilir. Anlayamadık... Bu konuda, bir yerde bir sohbet olur, o sohbetten
niyet çıkar, o niyetle ilgili bir haber üretilir, böyle bir şey de yok. Ağzımıza almamışız, konuşmamışız, içimizden geçirmemişiz, aklımızda, hayalimizde yok. Böyle bir mesele kesinlikle yok, çılgınca bir iş..."

Baykal, gazetenin Genel Yayın Yönetmenini aradığını ifade ederek, aralarında geçen diyaloğu aktardı. Bu kadar çılgınca bir haberin, kendiliğinden düzeltileceğini umduğunu, uyardıktan sonra bunun çok doğal olarak yapılacağını beklediğini vurgulayan Baykal, bugün gazeteyi gördüğünde ise tam bir hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

"TÜRKİYE’NİN DENİZE AÇILMASINDA YARAR VAR"

Sözlerini, "Ne benim ne ailemin yakınlarının herhangi birisinin, bırakın Göcek limanındaki bu yata yönelik, dünyanın herhangi bir limanında yatı, tekneyi, bırakın satın almayı, ilgi gösterdiğine dair, hiç kimsenin bir haber yapamayacağına kesinlikle inanıyorum" diye sürdüren Baykal, şunları kaydetti:

"Haberde, bir kişiyle nakit olarak parayı ödediğim yazılıyor. Benim hayatımda hiçbir zaman böyle bir tekneye ayıracağım 340 bin dolarım olmadı. Böyle bir parayı vermem mümkün değildir, böyle bir imkanım, hevesim, niyetim yoktur. Böyle bir girişim hiç yapılmamıştır.
’Falan kişi aracılığıyla’ deniliyor, o kişiyi tanımıyorum. Bunlar deli saçması, abuk sabuk laflar. Hiçbir gerçeği yoktur. Böyle bir haberi, şu ya da bu nedenle yazan gazetenin yapması gereken tek iş yanlış haber yazdığının ortaya çıktığını görerek, kayıtsız, şartsız özür dilemek olmalıdır. Yat sahibi olmak herkesin hakkıdır. Yat sahibi olanlara büyük saygım vardır, herkes helal kazancını istediği gibi değerlendirir. Böyle yapanları da memnuniyetle karşılarım. Türkiye’nin denize açılmasında yarar var. Hukuk süreci çerçevesi içinde, gereken girişimleri, konunun tekzip edilmesine, hukuki olanakların kullanılmasına yönelik girişimleri, avukatlar yapacaklardır."

Haberin Devamı

Bir gün önce verdiği mesajların ardından böyle bir haberin yer almasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Baykal, "Bunlar, siyasi değerlendirme yapan sizlerin, yorumcuların değerlendireceği konular. Ben herhangi bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

ARABAYI KENDİSİ KULLANDI

En son anayasa değişikliği görüşmelerinin yapıldığı 4 Mayısta TBMM’ye gelen Baykal, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ankara Milletvekilleri Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Tayfur Süner tarafından karşılandı.

Baykal, kendisinin kullandığı beyaz renkli otomobille Meclise geldi, arabadan indikten sonra ceketini giydi. Foto muhabirlerinin ve kameramanların yoğun ilgisi nedeniyle Baykal, arabasını park etmekte zorluk çekti. Baykal, açıklamasının ardından muhalefet kulisine geçerek, burada gazetecilerle sohbet etti.

KULİSTE SOHBET

Deniz Baykal, muhalefet kulisinde milletvekilleri ve gazetecilerle bir süre sohbet etti. Bu sırada MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ile MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın yanına giderek Baykal’a "Hoşgeldiniz" dedi.

Gazetecilerle esprili bir şekilde sohbet eden Baykal, Habertürk televizyonunun muhabirini yanına çağırarak, "Gel sana çay ısmarlayayım, sen de tekzibi yayınla" diye konuştu. "Yat aldığı" iddialarına ilişkin açıklamalarını burada da sürdüren Baykal, haberde yer aldığı gibi yatın sahibi aile ile herhangi bir görüşmesi olmadığını ve onları tanımadığını söyledi. Bu konudaki haberleri "asparagastan da öte" diye niteleyen Baykal, bu iddialarla ilgili avukatlarının harekete geçeceğini kaydetti. Gazeteci Fatih Altaylı’nın bu konudaki ısrarını sürdürmesine "bir anlam veremediğini" dile getiren Baykal, "En iyi yat arkadaşın yatıdır" diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Habere inanan bazı arkadaşlarının kendisini arayarak sitem ettiğini anlatan Baykal, "Ankara’da ne kadar kaptan varmış" diye konuştu.

Evinden otomobiliyle Meclis’e gelirken gazetecilerin kendisini izlediğini anlatan Baykal, basın mensuplarının "tehlikeli şekilde araç kullanarak, kendisini trafikte zor duruma düşürdüklerini" ifade etti. Baykal, İstanbul Milletvekili Nur Seter’in hatırlatması üzerine, tehlikeli araba kullanırken "Prenses Diana’nın nasıl gittiğini şimdi daha iyi anladım" dedi.

Deniz Baykal, daha sonra gazetecilerin eşliğinde kulisten çıkarak, kendisinin kullandığı araçla TBMM’den ayrıldı.