Siyaset Baykal: Yeni bir anlayışı ortaya koyacağız
Paylaş
Baykal: Yeni bir anlayışı ortaya koyacağız

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "İnşallah bu seçimde CHP olarak, Türkiye'de yeni bir anlayışı ortaya koyacağız" dedi.

Baykal, Kalkan belde teşkilatının Bezirgan Yaylası’nda düzenlediği pikniğe katıldı. Pikniğe geç katılan Baykal, coşkuyla karşılandı.
CHP Antalya milletvekili adaylarını tanıtan Baykal, burada yaptığı konuşmada, milletvekili adaylarının "ithal" olmadığını, Antalya’da doğup, büyüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Partililerden Antalya’ya ve CHP’ye sahip çıkmalarını isteyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Evlatlarınıza, özünüze, kimliğinize sahip çıkın. Ülkede yaşananları görüyorsunuz. Türkiye’de ne gibi tehlikeler, ne gibi yanlışlar yapıldığının farkındasınız. Çiftçinin,esnafın, emeklinin halini, gençlerin durumunu biliyorsunuz. Bütün sıkıntıları sizler yaşıyorsunuz. Memleketin çok tehlikeli bir iç kavgaya, çatışmaya sürüklenmekte, insanımızın birbirine düşürülmekte olduğunu açıkça görüyorsunuz. Ne kadar acıdır ki insanlarımızı yıllardır yaptıkları yanlışlarla ayıran birbirine düşüren, birbirine karşı çatıştıran insanlar, şimdi o çatışmaların bugün ulaştığı noktada şikayet etmeye başlamışlardır. Şikayet etmeye hakları yoktur. Bu noktaya onlar getirmişlerdir."

Haberin Devamı

"Türkiye’nin komiserlerin tokatlandığı bir ülke haline getirildiğini" savunan Baykal, bir vatandaşın, "Tokat komisere mi, devlete mi vuruldu" sorusuna, "hiç sorma" yanıtını verdi. Baykal, şöyle devam etti:

"Türkiye’yi komiserlerin tokatlandığı bir ülke haline, sokaklarda can güvenliği kalkmış bir ülke haline onlar getirdiler. İşte adaleti, devletin kurumlarını perişan ettiler. İnşallah bu seçimde CHP olarak, Türkiye’de yeni bir anlayışı ortaya koyacağız. Devletimizi de milletimizi de alın teriyle çalışan insanımızı da çiftçimizi de esnafımızı da sahipleneceğiz."

Bir vatandaşın, "Baykal ile Kılıçdaroğlu birbirine girdi diyorlar, bunu bir anlatın" şeklindeki sözlerine Baykal "Geçin bunları" diye karşılık verdi.
Baykal, konuşmasının ardından partililerle ve çocuklarla fotoğraf çektirdi, sohbet etti.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, CHP İl Başkanı Özer Ülken, Antalya Milletvekili adayları Gürkut Acar, Aydın Özer, Levent Kıldır, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, Akçay Belediye Başkanı Mehmet Tufan ile partililerin katıldığı piknikte, Yeşilköy Köy Kadınları Halk Müziği Korusu ve yerel sanatçılar konser verdi.