Siyaset Baykal'a ikinci komplo iddiası
Paylaş
Baykal'a ikinci komplo iddiası

Odatv'de ele geçirildiği iddia edilen belgeler üzerinden İklim Bayraktar'ı gözaltına alana polis ekipleri, sorguda bu konunun üzerinde duracak

Oda TV’ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde Halk TV’nin Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen 5 işadamından alınarak başına Soner Yalçın’ın getirilmesinin amaçlandığı iddiası ortaya atılmıştı.

Oda TV’de yapılan aramalarda ele geçirilen “Halk TV’nin alınması ve Baykal’a yönelik dört aşamalı eylem planı” isimli belgeyi değerlendiren polis, Halk TV’yi vermek istemeyen Deniz Baykal’a ikinci bir komplo kurulduğu iddiası üzerinde duruyor.

Polisin iddiasına göre, telefon dinlemelerinde Oda TV’nin Ankara muhabirlerinden İklim Bayraktar’ın çevresindekilere Baykal’ın kendisine ilgi duyduğunu söylediği öne sürüldü. Bu iddialardan sonra Bayraktar’ın Deniz Baykal’ı arayarak samimi bir şekilde konuşup, başbaşa görüşmek istediğini söylediği iddia edildi.

Halk TV’nin Soner Yalçın’a devrinde yardımcı olmadığı öne sürülen Deniz Baykal’ın bu yönde bir komplo içine çekilmek istendiği iddiasından yola çıkan polisin, dünkü operasyonda gözaltına alınan İklim Bayraktar’ı bu konuda sorgulayacağı öne sürüldü.

Haberin Devamı

VATAN