Siyaset Baykal'a suikast iddiası
Paylaş
Baykal'a suikast iddiası

Baykal'a suikast iddiası

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’a suikast düzenlenmesi için bir suç örgütü liderine talimat verdiği yönündeki bir isimsiz ihbar mektubunun 15 Nisan’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Sav: İhbarı aynen aktarıyorum

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, Baykal’a suikast yapılacağı ihbarının doğru olduğunu, ancak henüz gözaltına alınan olmadığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çapkın, "Konu doğru. Ancak adliye boyutunda henüz operasyona dönüşmüş bir çalışma yok. Gözaltında kimse yok. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

VALİ GÜLER “GECİKME YOK KONU ANKARA'YA BİLDİRİLDİ“

İstanbul Valisi Muammer Güler ise açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Yenikapı Mevlevihanesinde basına açıklamada bulundu.

Vali Güler CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılacağı iddia edilen suikastle ilgili şunları söyledi ” Televizyonlarda açıklamalar yer aldı. CHP genel başkanı Deniz Baykal ile ilgili ve ona yapılacak eylemle ilgili olarak. 15 Nisan tarihi itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezine elektronik ihbar mektubu gelmiştir. Bu ihbar mektubu üzerine emniyet müdürlüğü derhal hiç gecikmeden gerekli önleyici tedbirleri aldı, bilgilendirmek ve konunun tedbirini en üst düzeyde sağlamak üzere Ankara Emniyet müdürlüğüne bildirimde bulundu. Hiç bir gecikme yoktur .Onun dışında araştırmalara derhal başlandı. Konu Şişli Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirdildi. Bütün adli işlemler adli makamların talimatlarıyla yürütülmekte.Konu emniyetede ayın 15'inde bildirilmiştir. dün akşam itibariyle genel başkan yardımcısına, İstanbul Emniyeti'nde bilgilendirme yapılmıştır. Elektronik posta adresi boş bir bina çıktı”

Haberin Devamı

Mustafa KÜÇÜK-Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL ,(DHA)