Siyaset Baykal'dan hükümete çok ağır suçlama
Paylaş
Baykal'dan hükümete çok ağır suçlama

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin açılım politikasının Türkiye'yi birbirine kattığını ileri sürdü

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, Türkiye'nin, bir süreden beri çok sakıncalı bir istikamete sürüklendiğini, tarihin en ağır, vahim tehditlerinden birini yaşadığını ileri süren Baykal, vatandaşların, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde, derin ayrışma, birbirine karşı kuşku duyma anlayışına çekildiğini iddia etti.

“AÇILIM POLİTİKASI TÜRKİYE’Yİ BİRBİRİNE KATMAYA BAŞLADI”

Hükümetin açılım politikasının, Türkiye'yi "birbirine katmaya" başladığını ileri süren Baykal, "Bu açılım, dürüst, samimi, açık, şeffaf, halka gerçeklerin söylendiği bir açılım olarak ortaya atılmadı. Gizli, saklı, gölgeli, gerçek hedefi bir türlü itiraf edilemeyen, milleti, hazmettire hazmettire bir yere taşımayı öngören, içeriği bu işin sahiplerince dahi açıkça ifade edilemeyen bir politika, Türkiye'ye dayatıldı" diye konuştu.

"HIYANETE DÖNÜŞMEK ÜZERE"

Türkiye’de, olayların giderek yaygınlaştığına, sivil hedeflerin seçilmeye başlandığına işaret eden Baykal, Diyarbakır'da bir üniversite öğrencisinin vurulduğunu, Serap Eser'in, yanıklar içinde, 17 yaşında hayatını kaybettiğini, Tokat'ta 7 askerin şehit olduğunu hatırlattı ve şunları ekledi:

"Bu noktadan sonra, hala hiçbir şey olmamış, hiçbir yanlış yapılmamış gibi, 'her şey zaten olması gerektiği gibi akıyor' diye düşünerek bu yola devam etmek, bilinmelidir ki artık gaflet, dalalet olmaktan -Mustafa Kemal'in Nutkunda söylediği gibi- çıkmakta ve bir hıyanete dönüşmek üzeredir. Göz göre göre Türkiye gibi bir ülkede yaşanan bu olayları sineye çekmek, doğal karşılamak, hazmetmek hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir.”

"PKK İLE AKP’NİN PROJESİ"

Baykal, açılım sürecinde DTP ile AKP'nin, ‘el ele verip’ yola çıktığını öne sürerek, "Açılım süreci, PKK ile AKP'nin, DTP'yi çıkar aradan, kendisi zaten çıkmak istiyor, işbirliğiyle yürürlüğe konulmuş bir projedir," diye konuştu. AKP grup başkanvekilinin, "Anayasadaki Türk milleti sözünü kaldırabiliriz" dediğini söyleyen Baykal, "Bunlar kendilerini ne zannediyorlar, Türkiye'yi ne zannediyorlar?" sorusunu yöneltti.

ZİDANE ÖRNEĞİ

Baykal sözlerini şöyle noktaladı: "Bir sor bakalım, o söz Anayasaya nasıl girmiş, arkasında ne var anla. Bir bak, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya anayasalarında ne var? Alman anayasasında kaç tane Alman lafı geçiyor.

Fransa'da Zidane, Cumhurbaşkanı'nın eşi Bayan Carla dahil, hepsi Anayasanın gözünde Fransızdır. Orada insan hakları, demokrasi problemi oluşturmuyor, Türkiye'de mi oluşturuyor? Almanların, Fransızların, İtalyanların, Alman, Fransız, İtalyan olmaktan bir ezikliği, mahcubiyeti yok.

Ama AKP yöneticilerinin, Türkiye'de Türk milleti lafından utancı var."

3

Haberin Devamı