Siyaset Baykal'dan hükümete şartlı destek
Paylaş
Baykal'dan hükümete şartlı destek

Deniz Baykal önceki gün yapılan CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili konuştu

‘YARGI HARİÇ’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti’den gelen referandum süresini 120 günden 45 güne indiren yasa teklifinin altında anayasa değişikliği projesinin yattığını belirterek, “Yargı dışındakileri konuşuruz” dedi. Edinilen bilgiye göre; Baykal önceki gün yapılan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘OTURUR KONUŞURUZ’

İktidarın esas amacı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını değiştirmek, ama bunu, bu değişikliğin yanına Türkiye milletvekilliği gibi, memurlara toplu sözleşme, grev hakkı gibi bazı önerileri de katmak istiyor. Yargı dışındakileri, memura grevli toplu sözleşme hakkını ve Türkiye milletvekilliği gibi düzenlemeleri oturur, konuşuruz. Biz bu değişikliklere karşı olmayız. Ama, bunlar yargının bağımsızlığını ortadan kaldıracak anayasa değişikliğinin yolunu açmak için getirilirse, hem Meclis’te hem referandumda buna karşı çıkarız.

Haberin Devamı