Siyaset Baykal'dan TEKEL eleştirisi
Paylaş
Baykal'dan TEKEL eleştirisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TEKEL işçilerine yönelik polis tutumunu eleştirerek, "PKK gösterisine hoşgörü, demokratik haklara dayak" dedi

CHP lideri Deniz Baykal, Mevlana'nın ölümünün 736'ncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenine katılmak için özel uçakla Konya'ya geldi.

Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yapan TEKEL işçilerine ve onlara destek veren partisinin milletvekillerine karşı polisin yaptığı müdahaleyi kınadığını belirten Deniz Baykal, şunları söyledi: "TEKEL işçileri taleplerini iletmek, demokratik haklarını savunmak için Ankara'da toplandı. Fakat onlara karşı maalesef iktidarın takındığı tavır son derece üzücü.

Onlar sorunlarına, dikkat çekmek için toplandılar. Bir süre önce kamu çalışanlarına yaptılar. Şimdi TEKEL çalışanlarını copladılar, saldırdılar. Hayli acımasız uygulama gerçekleşmiştir.

PKK bayrakları ile sokaklarda yürüyüş yapan, silah, taş taşıyan insanları tahrik eden, kamu düzenini bozan kişilere uygulanan hoşgörü ile demokratik haklarını kullanan, insanlara saldırmayan sadece kendi sorunlarını anlatmaya çalışan insanlara yapılan farklılık, elbetdeki insanların, devlete olan, hukuka olan güveninin tahrip etmiştir."

Polis, TEKEL işçilerini suya döktü

Haberin Devamı