Siyaset Baykal'dan TEKEL uyarısı
Paylaş
Baykal'dan TEKEL uyarısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a TEKEL işçilerinin sorununu çözmezse bu işin altında kalacağı uyarısında bulundu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TEKEL işçilerine destek vermek için, eylemlerini gerçekleştirmekte oldukları Türk-İş Genel Merkezi önüne giderek onları ziyaret etti.

"İŞÇİLERİ HAYRANLIKLA İZLİYORUM"

İşçilerin, bir haftayı aşkın bir süredir gerçekleştirmekte oldukları eylemi ‘barışçıl ve demokratik’ olarak niteleyen Baykal, TEKEL işçilerini hayranlıkla izlediğini söyledi.

İşçilerin, mücadelelerinde, halkı arkalarına aldıklarını söyleyen Baykal, kendisine de işçi tarafından bir görüşme talebi geldiği bilgisini verdi ve böyle bir görüşmeye izin verilmediğini hatırlattı. CHP lideri, söz konusu engellemeyi eleştirirken, “Hangi ülkede yaşıyoruz, hangi çağda yaşıyoruz,” diye sordu.

“BU İŞÇİ DEVLETE MİLLETE İHANET EDİYOR MU?”

Baykal, eylemci işçilere haksızlık yapıldığını savunurken, işçileri tanımlamak için, “Bir yanlışı var mı? Bir kanunsuzluğu var mı? Bir hukuksuzluğu var mı? Ona buna bir zararı var mı? Elinde bomba, elinde mayın var mı? Terörle ilgisi var mı? Onun bunun posterini elinde taşıyor mu?” sorularını sordu.

“4C KÖLELİK DÜZENİDİR”

Hükümetin 4C projesini, bir sosyal-hukuk devletinde tasavvur edilemeyecek bir kölelik düzeni olarak tanımlayan Baykal, hükümetin, ‘Türkiye’nin ayıbı’ diye nitelediği bu projeye bir an önce son vermesinin anlaşıldığını savundu. CHP lideri, gelişmenin, özelleştirmenin bir sonucu olarak ortaya çıktığını kaydetti.

Baykal, işçilerin eylemine geçen hafta yapılan müdahaleyi de sert bir dille eleştirdi ve olayı ‘zulüm’ olarak niteledi. Baykal’ın konuşması, TEKEL işçilerinin “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Hükümet 4C’yi al başına çal”, “Genel grev, genel direniş”, “Ölmek var dönmek yok” gibi sloganlarla sık sık kesildi.

“BU OLAYIN ALTINDA KALIRSIN”

Başbakan Erdoğan’a da seslenen Baykal, ona bir tavsiyede bulunmak istediğini söyledi ve “Bu konudaki kızgınlığını, hırsını kontrol et, derhal bu TEKEL işçilerinin sorununu hemen çöz. Eğer bunu şimdi çözmezsen bu olay hızla büyüyor, büyüyecek; bu olayın altında kalırsın sayın Başbakan!”

Ankara/DHA

Haberin Devamı