Siyaset 'Baykal'ın görüntüleri bilginiz dahilinde mi çekilip yayınlandı?'
Paylaş
'Baykal'ın görüntüleri bilginiz dahilinde mi çekilip yayınlandı?'

Kemal Kılıçdaroğlu'na “Sonun Baykal gibi olur” diyen Bülent Arınç'ın bu sözleri soru önergesi oldu

'KOMPLO’ DEMİŞTİ

Deniz Baykal, kendisi ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen özel görüntülerin internette yayınlanması nedeniyle CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmişti.

Baykal istifa ederken “Bu kaset bir komplo, sorumlusu da AKP Hükümeti” demişti. Baykal’ın koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti Hükümeti’ne yönelik sert sözlerine yanıt Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan gelmişti.

İLGİNÇ TAVSİYE

Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kendisine tavsiyem, çok fazla konuşmasın. Sayın Deniz Baykal da geçmişte Ergenekon davasında yargılanan insanların avukatlığına soyunmuştu. Bu ona pahalıya mal oldu. Kılıçdaroğlu ısrar ederse ona da pahalıya mal olabilir” demişti.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Bülent Arınç’ın bu sözlerini TBMM’ye soru önergesi olarak taşıdı. CHP’li Mengü, Bülent Arınç’a, “Açıklamalarınıza göre Deniz Baykal’ın TCK’ya göre suç teşkil eden görüntülerinin çekilmesi ve yayınlanması hükümetinizin ve şahsınızın bilgisi dâhilinde mi yapılmıştır?” diye sordu.

‘BAŞBAKAN SAVCISI’

Şahin Mengü, Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu ifadelere yer verdi: Kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen dava hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Bu davanın savcısıyım’ demesi üzerine, Deniz Baykal da ‘Ben de davanın avukatıyım’ diyerek tepkisini ortaya koymuştur. Yaptığınız açıklamalardan Baykal’ın maruz bırakıldığı ahlak dışı komplonun hükümetinizin bilgisi dâhilinde olduğu iddiaları daha önce de ortaya atılmış, bu açıklamanızdan sonra bu iddialar kamuoyunda açıkça konuşulmaya başlanmıştır. ‘

SUÇÜSTÜ YAKALANDI’

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de “Sayın Arınç, Baykal’a yönelik benzer bir komplonun, Sayın Kılıçdaroğlu için de yapılabileceğinin işaretini vermektedir” dedi.

CHP’li Hamzaçebi şöyle konuştu: Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili hükümet elinde herhangi bir şey tutuyorsa, bunu da derhal ortaya koysun. Arınç, bu açıklamasıyla suçüstü yakalanmıştır. Baykal’a yönelik komploda hükümet parmağı böylece ortaya çıkmıştır.

2

Haberin Devamı