Siyaset Baykal'ın umudu bir avuç AK Partili
Paylaş
Baykal'ın umudu bir avuç AK Partili

CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin anayasa değişikliğinde yer alan yargıya yönelik maddelerin Türkiye'yi derinden sarsacağını söyledi

‘ABBAS YOLCUDUR YOLCU’

CHP lideri Deniz Baykal dün İstanbul’da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi ile Kadıköy Belediyesi Meclis Binası’nın açılışına katıldı.

Anayasa değişikliği paketindeki Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını kökten değiştiren düzenlemeye bir kez daha karşı çıkan Deniz Baykal, “İktidar, gideceğini anlayınca kendisini güvence altına almak için, uygun bir yargı yaratma ihtiyacına girdi. Bunun da altında yatan mahkemede hesap verme korkusudur. Abbas yolcudur, yolcu” dedi.

‘FRENSİZ KAMYONA DÖNÜŞECEK’

Deniz Baykal, gazetecilerin “BDP’nin Meclis’te oylanan Anayasa değişikliği paketine destek vermesi halinde ne olur?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bu Anayasa değişikliği Türkiye’nin temel anayasa düzenini derinden sarsacaktır. Başbakan Anayasa Mahkemesi’ne, Hakim Savcılar Yüksek Kurulu’na, kendi zihniyetini taşıyacaktır.

Yargı, yanlışlara ‘Dur’ deme imkanı bulamayacaktır. Hükümet frensiz bir kamyona dönüşecektir. Bu ciddi sonuç doğurur.”

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Deniz Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti içinde, yüksek sorumluluk duygusu olanlar var. Türkiye’yi bu gidişten ancak sorumlu, vatan sever AK Partili bir avuç milletvekili kurtaracaktır.

Onların, gerektiği anda en iyi şekilde görev yapacağını umuyorum. Diğer partilerle birlikte de bunu iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Referandum olursa, sorumluluk halkın eline geçecektir. Bu mücadeleyi hep birlikte götüreceğiz.”

Haberin Devamı