Siyaset 'Baykal'la kapışırım' mesajı
Paylaş
'Baykal'la kapışırım' mesajı

Adaylığını açıkladıktan sonra soruları soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu “Parti yönetiminden Baykal'ın adaylığına yönelik bir karar çıkarsa tavrınız ne olur?” sorusuna “Ben tavrımı açıkladım” karşılığını verdi

'ADAYIM’ DEDİ

Deniz Baykal, kendisi ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen özel görüntülerin internette yayınlanması sonrası istifa etmişti.

Baykal, “Geri dönmeyeceğim” demiş ancak “Verilecek her göreve de hazırım” diyerek açık kapı bırakmıştı. CHP’nin 22-23 Mayıs’ta yapılacak kurultayında “Genel Başkanlığa kim aday olacak?” sorusu dün yanıtını buldu.

Birkaç gün önce “Aday değilim” diyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kurultayda aday olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, başkanvekilliği görevinden de istifa ettiğini bildirdi.

‘KUŞATMA VAR’

Kurultay sürecinde CHP’nin adaysız kalamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Partimize yönelik komploları bozmalıyız, kuşatmaları yarmalıyız. CHP seçmeni ve örgütüyle partinin ve kamuoyunun gösterdiği ilgi ve destekten güç alarak kurultayda CHP Genel Başkanlığına adayım” dedi.

Baykal ile yeni bir görüşme yapıp yapmadığının ve adaylık konusundaki fikrinin neden değiştiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkanımızla yeni bir görüşme yapmadım.

Fikrimin neden değiştiği de zaten konuşma metnimin içinde var” karşılığını verdi.

‘KÜSKÜNLÜK YOK’

Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal ile tekrar görüşüp görüşmeyeceğine yönelik soruya “Sayın Baykal ile her zaman görüşürüz. Bizim partimizin önemli bir lideridir.

Dolayısıyla bir kırgınlık, küskünlük diye bir şey söz konusu değil. Kendisinin bilgisinden, birikiminden her zaman yararlanacağız. Bu da bizim temel görevlerimizden birisidir’ yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak il başkanları toplantısından Deniz Baykal’ın yeniden adaylığına yönelik bir karar çıkması halinde tavrının değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine, “Ben tavrımı açıkladım” dedi.

2

Haberin Devamı