Gündem Baykam'ı sürekli takip ediyormuş

Baykam'ı sürekli takip ediyormuş

Paylaş
Baykam'ı sürekli takip ediyormuş

Bedri Baykam ve Tuğba Kurtulmuş'u bıçaklayan saldırganın manik depresif hastası olduğu ve sanatçıyı adım adım izlediği ortaya çıktı

Bedri Baykam ve asistanı Tuğba Kurtulmuş’u bıçaklayan Mehmet Ç’nin ünlü ressamı takip ettiği ve İnsanlık Anıtı’yla ilgili toplantıda Baykam’ın konuşmasını izlediği ortaya çıktı. Mehmet Ç.’nin olaydan sonra gittiği eski patronundan “Cumhuriyet düşmanını vurdum” diyerek 200 lira para istediği de belirlendi.

Haberin Devamı

İki kez evlendiği ve iki eşinden de şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı öğrenilen Mehmet Ç’nin manik depresif hastalığı nedeniyle ilaç tedavisi gördüğü belirtildi. Zanlı’nın son 5 yıldır çalışmadığı ve evinde tek başına yaşadığı öğrenildi.

‘Düşmanı vurdum’ demiş

Olaydan sonra patronuna memlekete gideceğini, bir iki gün dinlendikten sonra teslim olacağını anlatan Mehmet Ç.’nin parayı alamayınca kız kardeşinin evine gittiği daha sonra Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olduğu öğrenildi. Poliste gece boyunca sorgulanan Mehmet Ç.’nin, Bedri Baykam’ı “Konuşmalarını beğenmiyordum. Tipini beğenmiyordum. Bu nedenle vurdum” dediği belirtildi. Sorguyu yapan polislerin “Peki o zaman asistanı Tuğba’yı niye bıçakladın?” sorusuna ise “Ben onu Bedri Baykam’ın kadın polis olan koruması sandığım için bıçakladım” diye cevapladı.

Haberin Devamı

Sağlık kontrolüne götürülen zanlı ise gazetecileri görünce işaret parmağını havaya kaldırarak “Allah’tan başka ilah yoktur” dedi. Öte yandan zanlının kardeşi ve eniştesi de gözaltına alındı. Polis, Mehmet Ç.’nin Bedri Baykam’ın internet sitesine üye olduğunu ve sanatçının programını izlediğini de belirledi. Ayrıca saldırganın Baykam’ın Akatlar Kültür Merkezi’ndeki ‘İnsanlık Anıtı’ ile ilgili yaptığı konuşmayı salonda dinlediği ortaya çıktı.

Baykam: Olay siyasi

Öte yandan Baykam dün polise verdiği ifadesinde, saldırgını tanımadığını belirterek, şunları söyledi: “Toplantıdan çıktıktan sonra bir adam bize doğru yaklaştı ve ’Beyoğlu’ndaki Piramid Sanat’a gidiyorsanız beni de yanındaki Cafe 57’ye götürür müsünüz?’ diye sordu. Cafe 57 sahibi olduğum Piramit Sanat evinin yanındadır. Ben de ’Hayır oraya gitmiyoruz’ diye cevap verdim. Tam bu sırada vücudumun sağ tarafında acı hissettim. Önce yumruk yediğimi sandım. Ancak kanı görünce bıçaklandığımda anladım. Saldırının siyasi bir olay olduğunu düşünüyorum.” (Radikal)