Dünya Bayrak gitti, Kaddafi gitmedi

Bayrak gitti, Kaddafi gitmedi

Paylaş
Bayrak gitti, Kaddafi gitmedi

Libya lideri Muammer Kaddafi iktidardan çekilmedi ancak, Libya'nın New York'taki Libya BM Daimi Temsilciliği binasına, isyancıların simgesi olan bayrak çekildi

Libya’nın, yeşil düz bir zeminden oluşan, üzerinde herhangi bir arma, simge yada yazı bulunmayan bayrağı, Libya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciği binasından indirilerek, yerine isyancıların simgesi haline gelen ve ülkenin Kaddafi iktidarından önceki bayrağı çekildi.

Haberin Devamı

Libya’nın ilk ulusal bayrağı,1951 yılında İtalya’dan bağımsızlığın alınmasının ardından Libya Krallığı’nın bağımsızlık simgesi olarak tasarlanan bu bayrak, ortada üzerinde beyaz ay ve yıldız olan siyah yatay bir şerit ve bu şeritin alt ve üstünde ölçülerinin yarısı kadar olacak şekilde, üstte kırmızı, altta da yeşil üç ana renkten oluşuyor.

Libya büyükelçiliği binasında, isyancıların simgesi haline gelen bayrak dalgalanırken, Birleşmiş Milletlerce üye tüm ülkelerin bayraklarının hafta içi günlerde göndere çekildiği BM bahçesinde ise, Libya’nın düz zemin yeşilden olan bayrağının dalgalanması dikkat çekti.

Öte yandan, New York’ta gösteri yapan Kaddafi yandaşları ile karşıtları arasında kavgalar çıktı. Birleşmiş Milletler ve Türkevi yakınlarındaki Dag Hammarskjöld Parkı’nda Kaddafi’ye karşı, BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı yaptırım kararından sonra, ABD, İngiltere ve Fransa’nın başını çektiği operasyona destek veren bir grup Kaddafi karşıtı gösteri yaptı.

Haberin Devamı

’Teşekkürler ABD’, ’Seni seviyoruz Ban Ki Moon’, ’Koalisyon güçleri, işinizi tamamlayın’, ’Mersi Sarkozy’ gibi sloganlar atıp, ellerinde ’terörist Kadaffi’ yazılı pankartlar taşıyan kişilere, Kaddafi yanlısı bir grup müdahale etti. Birbirlerinin taşıdıkları bayrakları ve pankartları parçalayan iki grup arasında, yumruklaşma, tekmeleme ve itiş kakışlar yaşandı.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK(ABD), (DHA)