Gündem Bayrak indirme davasında karar çıktı

Bayrak indirme davasında karar çıktı

Paylaş
Bayrak indirme davasında karar çıktı

Diyarbakır'da Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı bahçesindeki direkte asılı Türk bayrağını indirdiği iddiasıyla yargılanan sanık, 13 yıl 9 ay hapse çarptırıldı

Diyarbakır Lice'de geçen 7 Haziran'da PKK’nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir ölmüştü.

Haberin Devamı

Ölenlerden Ramazan Baran, 8 Haziran'da büyük bir gösteriye dönüşen cenaze töreniyle Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilmişti.

Cenazeye katılanlar, adı daha sonra Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı olarak değiştirilen 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı’nı taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de tali nizamiyesinde bayrak direğine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirmişti.

Kamuoyunda büyük tepki yaratan olayın ardından Diyarbakır’da özel ekip oluşturularak yapılan çalışmada bayrağı indiren 26 yaşındaki Ömer Mutlu, Ağustos ayında Lice'de yakalanmıştı.

Tutuklanan zanlı hakkında Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Haberin Devamı

İddianamede, sanık Mutlu için ’2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, askeri yasak bölgelere girme, devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama ve silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Davada bugün karar duruşması yapıldı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Ömer M ile avukatı hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

'BİR DİYECEĞİM YOKTUR'

Sanık Ömer Mutlu, mütalaaya karşı savunmasında, daha önce verdiği ifadeleri tekrarladığını belirterek, "Bir diyeceğim yoktur" dedi.

Sanık Ömer M, 10 Şubat’taki duruşmada, terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürerek, "Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Tümü şehitlerimizin kanıyla oluşan bir bayraktır. Sadece o an gözüm karardı, ne yaptığımı bilmeden yaptım" demişti.

KARARDAN

Mahkeme heyeti, sanık Ömer M’yi "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten" 6 yıl 3 ay, "devletin egemenlik alametlerini aşağılamak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, "askeri yasak bölgeye girmeden" 2 yıl 6 ay, "kimliğini gizlemek amacıyla yüz kapatmak suretiyle terör örgütü propagandası yapmaktan" 1 yıl 3 ay ve "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçundan 7 ay 15 gün olmak üzere toplam 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı