Gündem Bayrak paniği

Bayrak paniği

Paylaş
Bayrak paniği

Marmaris'te söndürülmeden atılan sigara yüzünden orman yangını çıktı. Uçak ve helikopterler, alevlerin Türk Bayrağı'na yaklaşmaması için büyük çaba sarfetti. Yangın bir saatte söndürüldü, alevler bayrağa yaklaşamadı

Otlar tutuştu

Haberin Devamı

Marmaris’te mezarlık ile anfitiyatronun yanındaki alana moloz dökülüyor. Dün molozların arasına söndürülmeden atılan sigara, makilik alandaki kuru otları tutuşturdu. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, Höyük Tepesi’ndeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana sıçradı.

Otellere yaklaştı

Alevlerin, Höyük tepesindeki otel ve villalara yaklaşması panik yarattı. 4 helikopter ve bir uçak havadan, 4 arazöz, 63 orman işçisi ve 7 itfaiye aracı da karadan alevlere müdahale etti. Uçak ve helikopterler, yangının çıktığı bölgede bulunan dev Türk Bayrağı’na alevlerin yaklaşmaması için sürekli su attı.

Atan aranıyor

Böylece alevler, Marmaris’in her yerinden görülen bayrağımıza yaklaşamadı. Aynı çaba Marmaris Mezarlığı için de gösterildi. Mezarlık da alevlerden etkilenmedi. Bir saatte söndürülen yangında 5 dönümlük ormanlık ve makilik alan kül oldu. Alevler anfitiyatronun ormana bakan duvarlarına zarar verdi. Yangına neden olan sigarayı atan kişi aranıyor.

Haberin Devamı

Mustafa SARIİPEK-Ali GÜNDOĞAN/DHA