Gündem Bayram alışverişi canından etti

Bayram alışverişi canından etti

Paylaş
Bayram alışverişi canından etti

Bayram alışverişi canından etti

Bağcılar'da 212 Alışveriş Merkezi'nde bayram alışverişi yapan Gürcistan uyruklu Arip Memedovi ve Kaan Özkan (29), İkitelli'deki evlerine gitmek için Ayamama Deresi üzerindeki demir borulardan geçtikten sonra, Basın Ekspres'den karşı yöne geçmek istedi. Hızla gelen bir otomobilin altına kalan Memedovi yaşamını yitirdi, Özkan ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 18.00 sıralarında, Basın Ekspres Yolu’nda meydana geldi. Arip Memedovi ve Kaan Özkan, bayram alışverişinden sonra iddialara göre, Ayamama Deresi üzerindeki demir borular üzerinden geçerek yola çıktı. Hızla ilerleyen araçların arasından karşı yöne geçmek isteyen Memedovi ile Özkan'a, Atatürk Havalimanı yönünden TEM Otoyolu istikametine giden Murat Öztürk, 34 VVF 70 plakalı Wolksvagen otomobiliyle hızla çarptı. Kazada ağır yaralanan Arip Memedovi ve Kaan Özkan’a olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Kaan Özkan ambulansla Bağcılar Eğtim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri, nabzı atmayan Arip Memedovi’ye yol ortasında kalp masajı yaptı. Bacağı kırılan ve kafasından ağır yaralanan Memedovi, yapılan müdahaleye cevap vermeyince hayatını kaybettiği belirtilip, üstü örtülerek olay yerinde bırakıldı. Sürücü Murat Öztürk ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Haberin Devamı

CESET UZUN SÜRE YOLDA KALDI, TRAFİK FELÇ OLDU

Polis, yol ortasındaki cesedin etrafına şerit çektikten sonra olay yerine savcının gelmesi beklendi. Trafik tek şeritten verilince yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık iki saat sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılınca, trafik normale döndü.
Öte yandan, polis ekipleri Memedovi ve Özkan'ın elinden yola saçılan poşetleri toplayarak ekip otosuna koydu.

BURAYA ÖNLEM ALINSIN

Kaza sonrası çevrede toplananlar, dere üzerindeki demir boruların geçit olarak kullanıldığını belirttiler. Bunun için önlem alınmasını isteyen bir kişi, "İkitelli’den buradaki mağazalara alışverişe geliyorlar. Zaman zaman burayı geçit gibi kullanan yayalar var. Bu tehlikenin daha da büyümemesi için önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Sefa KIDIK/İSTANBUL, (DHA)