Bayram sonrası için, hafif ve lezzetli tarifler...

Birbirinden lezzetli iftar ve bayram sofralarının ardından, herkesin biraz hafiflemeye ihtiyacı var. Bu hafta, mevsime uygun ve oldukça hafif tarifler seçmeye karar verdim. Tabii ki lezzetten de ödün vermeden. Hepinize keyifli yaz günleri diliyor ve şimdiden afiyet olsun diyorum

Bayram sonrası için, hafif ve lezzetli tarifler...

Yaz sebzeleri yahsini

HAZIRLANIŞI

Bir tencere içine, zeytinyağı ve soğanları ekleyin. Tuz, karabiber, şeker ve defne yaprağını ekleyin. Hafifçe kavurun. Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyin. 5 dakika bu şekilde pişirin. Sebze suyunu ekleyip, kaynama noktasına gelene dek pişirin. Bezelyeleri ve taze fasulyeleri ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Kabak ve taze soğanları ve pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. İçinden defne yaprağını çıkarın ve servis yapın.

MALZEMELER

 1 adet iri havuç (verev şekilde dilimlenmiş)1 adet kuru soğan (piyazlı)1 adet kabak (verev şeklinde dilimlenmiş) 1 bardak bezelye 1 bardak taze fasulye 1 adet domates rendesi 1 fincan pirinç (yıkanmış) 3 sap taze soğan (orta boy) 2 kaşık zeytinyağı 1 adet kesme şeker 2 bardak sebze suyu (yoksa su) 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber

Yoğurtlu soslu susamlı tavuklu yaz salatası

HAZIRLANIŞI

Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın. Tavuk etinizi zeytinyağı ile ovalayın. Her iki tarafına hardalı sürün. Her iki tarafına susam, tuz, karabiber serpip önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Dinlenmeye bırakın. Sos malzemesini çırpın. Yeşilliklerinizin üzerine, dinlendirdiğiniz tavuk etlerini ince dilimleyerek yerleştirin. Sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 kase karışık yaz yeşilliği 1 adet dövülmemiş tavuk göğüs 1 kaşık hardal 2 kaşık susam 2 kaşık zeytinyağı Tuz, karabiber. Sos: 1 bardak yoğurt 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık kıyılmış maydanoz 1/2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, karabiber

Taze fasülyeli patates salatası

HAZIRLANIŞI

Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Suda beklettiğiniz patatesleri kurulayın. Bir kase içinde, zeytinyağı, kırmızı toz biber, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin, patatesleri dizin ve altın rengi olana dek fırınlayın. Bu arada içine tuz serptiğiniz bir tencerede su kaynatın. Fasulyelerinizi hafif diri kalacak şekilde haşlayıp, buz dolu bir kaseye alın. Renklerinin yeşil kalmasını sağlayacaktır. Pişen patateslerinizi ılınmaya bırakın. Bu arada sos malzemesini çırpın. Taze soğan, fasulye, patates ile sosu yedirin. Biraz dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet patates (orta boy halka şeklinde kesilmiş) 200 gr taze fasulye (ayıklanmış) 4 sap taze soğan (ince kıyılmış) 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık kırmızı toz biber Tuz, karabiber SOS: 1 kaşık acı olmayan hardal 1 fincan zeytinyağı 1 kaşık mayonez 1 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı sirke 1/2 adet limon suyu Tuz, karabiber

Ferahlatıcı buzlu kivi ve muz püresi

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi mutfak robotunda püre haline getirin. Dilerseniz ekstra nane yaprakları ile süsleyip soğuk servis yapın.

MALZEMELER

2 adet kivi (kabukları soyulmuş dilimlenmiş) 1 adet muz (dilimlenmiş) 1 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı buz 3 sap taze nane yaprağı 1 kaşık şeker (isteğe bağlı)

(03.08.2014 tarihli ekten alınmıştır)