Türkiye (Son Dakika) Bayram tatilinde ilk 3 günün bilançosu: 66 ölü, 338 yaralı

Bayram tatilinde ilk 3 günün bilançosu: 66 ölü, 338 yaralı

Paylaş
Bayram tatilinde ilk 3 günün bilançosu: 66 ölü, 338 yaralı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde meydana gelen kazalarda 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 338 kişinin de yaralandığını açıkladı

Bayramda yaşanan kazalar ile ilgili yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bayram tatilinin bilançosu çok ağır oldu. Bayramın ilk 3 gününde sadece polis bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında 66 kişi hayatını kaybetti, 338 kişi yaralandı.Tatile çıkan insanların çoğu daha dönüş yoluna geçmedi. Hatta çoğunluğu tatillerini 3 gün daha uzatarak süreyi 9 güne çıkardı. Dönüşlerin yoğun olmaması sevindirici. Ancak ne olursa olsun tatile çıkan her sürücü trafik kurallarına harfiyen uymalı" açıklamasında bulundu.

TATİLDE KAZALAR YÜZDE 50 ARTIYOR

Normal zamanda istatistiklere göre ortalama günde 12 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Bendevi Palandöken, "Bu rakam bayram tatillerinde günlük ortalama 18 kişi ile 22 kişi arasında değişmektedir. Bu da kazaların bayramlarda tüm tedbirlere rağmen yüzde 50’nin üzerinde arttığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KAZA MAYIS'TA YAŞANDI

Yaz aylarında trafikteki araç sayısının artmasına bağlı olarak kazalarda artış yaşandığını hatırlatan Bendevi Palandöken, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilk 5 aylık trafik kaza raporları değerlendirilirse bu yılın ilk beş ayında toplam 155 bin 680 kaza içinden 34 bin 584 kaza ile mayıs ayı başı çekti. En az kaza yapılan şubat ayı 172 kişinin ölümü ile en az ölümün yaşandığı ay olurken en çok kaza yapılan mayıs ayında 326 kişi ile en çok ölümün yaşandığı ay olarak kayda geçti. Bu kazaların yüzde 89’u sürücü kusurlarından kaynaklanıyor. Meydana gelen kazalar en çok araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara ayarlamamaktan oluyor. Aşırı hız her zaman felakete sürükler. Sürücüler aşırı hızdan kaçınmalı" dedi.

Haberin Devamı