Gündem Bayram ziyareti gibi trafik çevirmesi

Bayram ziyareti gibi trafik çevirmesi

Paylaş
Bayram ziyareti gibi trafik çevirmesi

Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen trafik denetiminde sürücülere çikolata ve kolonya ikram ederek, trafik kurallarına uymaya çağırdı

Acet, beraberindeki Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Dağdelen ve Bölge Trafik Şube Müdürü İsmail Arat ile Boğazköy mevkisinde Kurban Bayramı öncesi yapılan trafik denetimlerine katıldı.

Haberin Devamı

Sürücüleri durdurarak çikolata ve kolonya ikram eden Acet, bayram öncesi trafiğin yoğun olduğunu belirterek, bir kazaya meydan vermemek için sürücülerden dikkatli olmalarını, trafik işaret ve kurallarına uymalarını istedi. Sürücüler, uygulamalardan memnun olduklarını ifade ederek, dikkatli olacaklarını söylediler.

Kurban Bayramı öncesi ve süresince Amasya Emniyet Müdürlüğü olarak bir dizi tedbirler aldıklarını anlatan Acet, gazetecilere yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Bayram öncesi şehirler arası yollarda 30 kilometre arayla yerleştirdiğimiz ekiplerimizle uygulamalara başladık. Bu uygulamalarda kontrollerden çok sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda ikaz ediyoruz.

Uygulamaların çok faydalı olacağına inanıyorum. Uygulamalardan vatandaşlar da memnun görünüyor. Ayrıca vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Bu yoğun bayram öncesi, trafikte hatalı sollama yapmasınlar. Hız sınırını aşmasınlar ve yorgun olduklarında sürme süresini aşmasınlar, yorulduklarında uygun bir yere çekip yarım saat bir saat dinlenip o şekilde yollarına devam etsinler."

Haberin Devamı

Bölge ve merkez trafik ekipleri olarak 200 kişilik bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Acet, diğer birimlerle birlikte yaklaşık 350 kişilik bir ekiple bayram süresince görev yapacaklarını bildirdi.

AA