Gündem Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak?

Paylaş
Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Ramazan Bayramı süresince yurt genelinde hava mevsim normalleri civarında seyredecek

Bayram boyunca Türkiye’nin kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olacağı, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceğini açıklandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da havanın bulutlu, en yüksek sıcaklığında 31 derece olacağı, kentte bayramın ilk günü parçalı bulutlu, bayramın 2. ve 3. günleri az bulutlu olacağı belirtildi. İstanbul’da hava sıcaklığının bayramın birinci günü 21-29, bayramın ikinci günü 20-30, bayramın üçüncü günü ise 20-31 derece olması bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını kaydedilirken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların, Ankara ve İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Adana ve Antalya’da 34-38, Muğla’da 34-36, Eskişehir, Kayseri ve Konya’da 26-29, Rize ve Trabzon’da 23-26, Samsun’da 25-27, Afyonkarahisar ve Erzurum’da 27-30, Diyarbakır’da 38-41, Hatay ve Kilis’te 34-37, Van’da 25-27 derece civarında olacağı tahnmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde hava durumu özetle şöyle olacak:

Bayramın 1. Günü: Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bayramın 2. Günü: Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Sinop çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bayramın 3. Günü: Yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek."

Dilhun GENÇDAL / İSTANBUL, (DHA)