Ekonomi Bayramda kredi kartı harcaması

Bayramda kredi kartı harcaması

Paylaş
Bayramda kredi kartı harcaması

Arife Günü ve Kurban Bayramına denk gelen 25 Kasım-1 Aralık'ta kredi kartlarıyla 1 milyar 56 milyon lira harcama yapıldığı açıklandı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Kurban Bayramı dönemine ilişkin kredi kartı kullanım bilgilerini açıkladı. Bu sene bayram hazırlıklarına, bayram tatilinin uzun olmaması nedeni ile Arife Günü gelmeden başlandığı ifade edilen açıklamada, BKM switch sistemi üzerinden geçen kredi kartı işlemlerine göre Arife gününden bir gün önceye denk gelen 25 Kasım Çarşamba günü kredi kartları ile en çok harcamanın yapıldığı belirtildi.

Tüm sektörlerde 25 Kasım'da kredi kartları ile yapılan harcamaların cirosu 597 milyon 485 bin 241 lira olarak kaydedildi. 26 Kasım 2009 tarihinde, BKM switch sistemi üzerinden geçen 5 milyon 534 bin 392 adet işlemle yılın alışveriş rekoru kırılırken, bir önceki yılın kurban bayramının arife günü olan 6 Aralık 2008'de gerçekleşen 3 milyon 992 bin 300 işlem karşılaştırıldığında, yüzde 39 oranında artış olduğu gözleniyor.

YURTDIŞINDA KULLANIM EN ÇOK GİYİMDE


Bayramda yurt dışını tercih edenler en çok harcamayı New York ve Londra’da gerçekleştirdi. Kredi kartı New York’ta, restoranlarda, Londra’da giyim ve aksesuar mağazalarında kullanıldı.

BKM’nin yerli kredi kartlarının yurt dışı kullanımı verilerine göre en çok harcama 9 milyon 645 bin 595 lira ile New York’ta yapıldı. Londra, 7 milyon 58 bin 731 liralık cirosu ile ikinci sırada yer aldı.

Market, konaklama sektörü ve hizmet sektörü ise Türkiye’den yurt dışına gidenlerin en çok harcama yaptığı diğer sektörler arasında yer aldı.

Bu yıl Kurban bayramında kredi kartı ile en çok harcamanın yapıldığı sektörler arasında marketler başı çekerken 26 Kasım'da tüm sektörlerde yapılan harcamaların toplamı 552 milyon 114 bin 194 lirayı buldu.

Haberin Devamı