Ekonomi Bayramda sigortalı olmak için 5 neden

Bayramda sigortalı olmak için 5 neden

Paylaş
Bayramda sigortalı olmak için 5 neden

Tatilciler yollara dökülmeye başladı… Peki, siz yollara düşmeden önce önlemlerinizi aldınız mı? Bu tedbirlerden en önemlisi ise trafik ve kasko sigortası olmadan trafiğe çıkmamak…

1 - Yolda meydana gelebilecek her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmak için trafik sigortası ve kasko sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin. Mevcut poliçenizin gününü kontrol etmeyi unutmayın. Kasko ve trafik sigortalarının vade tarihi gelmişse, tatile çıkmadan önce mutlaka yenileme yaptırın.

Haberin Devamı

2 - Tatilden döndüğünüzde kül olmuş, su basmış ya da hırsızların istilasına uğramış bir evle karşılaşmak istemezsiniz. Bu yüzden tatile gitmeden önce evinizi konut sigortasıyla güvenceye almayı unutmayın.

3 - Kimi zaman tatildeyken geçirilen rahatsızlıklar da aile fertlerini zor durumda bırakabiliyor. Bu nedenle tatile çıkın veya çıkmayın herkesin özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ile kendini güvenceye alması gerekiyor. Sağlık giderlerinizi karşılayan sigortanızın tatile çıkmadan önce hangi hastanelerde geçerli olduğuna dikkat etmeyi de unutmayın.

4 - Bir düşme, yaralanma ya da böcek sokmalarına karşı bir endişeniz varsa ferdi kaza sigortası ile bu risklere karşı ekstra önlem alabilirsiniz.

Haberin Devamı

5 - Konaklayacağınız otelin ‘otel sigortası’ olup olmadığını web sitesinden veya gitmeden önce oteli arayarak kontrol edin. Böylece kendinizi gıda zehirlenmesi ve eşyalarınızın çalınması gibi risklere karşı koruyabilirsiniz.