Gündem Bayramlaşmaya gitti ama dönmedi

Bayramlaşmaya gitti ama dönmedi

Paylaş
Bayramlaşmaya gitti ama dönmedi

Antalya'da Varsak Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Hacer Ataman, bayramın ilk günü sabah “Dershaneye bayramlaşmaya gidiyorum” diyerek ayrıldığı evine dönmedi

Varsak Mahallesi'nde oturan kalp hastası, kapıcı babası Abdullah ile sağ kolu felçli olan annesi Fatma Ataman, gözyaşları içinde kızlarının eve dönmesini bekliyor.

Çocukları olmadığı için yaklaşık 10 yıl tedavi gördükten sonra kızları Hacer'in dünyaya geldiğini belirten Abdullah Ataman, Güneydoğulu olduğunu, orada kalıp, kızının kaderinin kendileri gibi olmasını istemediğini anlatırken, “Onu okutabilmek ve topluma kazandırabilmek için Antalya'ya getirdim. 10 yıllık evlat hasretinden sonra ona kavuştum” dedi.

"YANINDA EN FAZLA 20 LİRA VARDI"

Kızının üniversite sınavları için dershaneye gittiğini ve bayramın günü sabahı da dershanedeki toplu bayramlaşma için evden çıktığını belirten baba Ataman, şöyle dedi:

“Yanında olsa olsa 20 lira vardır. Gidiş o gidiş. Ben kapıcılık yapıyorum. Param ve gücüm yok kızımın peşine düşmeye. Ama devletimizden vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum.”

Anne Fatma Ataman ise, bayramın kendileri için zehir olduğunu anlatırken, “Hacer'in hayatta olduğunu öğrenmem bile bana yetecek. Yeter ki sağ olduğunu, bir yerlerde nefes aldığını bilelim” dedi. Anne Ataman, kızının öğretmen olmayı istediğini söyledi.

Teslime TOSUN/ANTALYA (DHA)