Gündem Bayrampaşa’daki terör operasyonu

Bayrampaşa’daki terör operasyonu

Paylaş
Bayrampaşa’daki terör operasyonu

Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinin otoparkında, eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 2’si kadın 4 terör örgütü DEAŞ üyesi adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 28 Ekim’de eylem hazırlığı içindeyken yakalanan 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

BOMBALI ARAÇ VE MOTOSİKLET BIRAKMIŞLARDI


Zanlılar Mücahit Ş, Can Y, Sezgen P. ve Hatice Y. alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak kaçmaya çalışırken yakalanmış, alışveriş merkezinde yapılan aramalarda, 4’ü sırt çantalı canlı bomba yeleği, 4’ü mikrodalga fırınlı bomba olmak üzere 66 bomba ile 2 silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Şüphelilere ait Esenyurt’taki hücre evinde 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulunduğu, Arnavutköy’deki hücre evinde ise 25 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirildiği bildirilmişti.