Gündem 'Baz' isyanında teknisyenler böyle kaçtı

'Baz' isyanında teknisyenler böyle kaçtı

Paylaş
'Baz' isyanında teknisyenler böyle kaçtı

Trabzon'da bir mahallede baz istasyonu kuran 2 teknisyen, isyan polis kıyafeti giydirilerek kurtarıldı

Trabzon’da bir mahallede baz istasyonu kuran 2 kişiyi güvenlik güçleri, polis kıyafetleri giydirerek apartmandan çıkarttı. Soğuksu Mahallesi’nde bir apartmanın çatısına bir GSM şirketi tarafından akşam saatlerinde baz istasyonu kuruldu. Çatıdaki çalışmayı gören mahalle sakinleri bu apartmanın önünde toplanarak, 2 görevliye tepki gösterdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerini sakinleştiremeyince, bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Apartmana girmek isteyen bazı mahalle sakinlerine, apartmanın kapısında bekleyen polisler izin vermedi. Çevredeki bazı apartmanların balkon ve camlarına "baz istasyonu istemiyoruz" pankartı asıldı, balkonlara çıkan bazı mahalle sakinleri ise sürekli bağırarak olayı protesto etti.

KEPÇELİ SOPALI PROTESTO

Polis montu ve şapkası giydirilen şirket görevlileri, emniyetin aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Mahalle sakinleri cihazın çalıştığını iddia ederek, olay yerinden ayrılmak istemediler. Kadın, erkek ve çocukların da yer aldığı, bazılarının elinde sopa, bazılarının ise kepçe bulunan mahalle sakinlerini polis, cihazın kapatıldığına ikna ettikten sonra dağılmalarını sağladı.

DAHA MAHKEME BİTMİŞ DEĞİL

Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketin mahallede baz istasyonu kurmak istediğini, ancak sakinlerin buna rızası olmadığı için olayı mahkemeye taşıdıklarını belirterek, "Mahkeme henüz sonuçlanmamışken şirketin gelip cihazı kurması doğru değil. Biz mahkeme kararını bekleyeceğiz ve bu sürede kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Aktürk, şirketin istasyon kurmak için belediyeden alınması zorunlu olan ruhsatı da henüz almadığını savunarak, "Herkes hukuka saygı duymak zorunda. Bu nedenle mahkeme sonucunu bekleyeceğiz ve mahkemenin vereceği karara saygı duyacağız. Bize şu an için cihazın kapatıldığı söylendi" diye konuştu.
'KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ'

Psikolojik olarak mahallelerine baz istasyonu kurulacak olmasından olumsuz etkilendiklerini anlatan mahalle sakinleri ise kanser olmak istemediklerini ve çocuklarının sağlığından endişe ettiklerini söylediler.