Gündem 'Bazı bölümlere sınavsız giriş olabilir'

'Bazı bölümlere sınavsız giriş olabilir'

Paylaş
'Bazı bölümlere sınavsız giriş olabilir'

YÖK Başkanı, birkaç yıl içinde üniversitelerin bazı bölümlerine sınavsız girişin mümkün olabileceğini söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, oğlu Ömer Baran’ın YGS’ye gireceği ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özcan, üniversitede bazı bölümlere sınavsız geçişin mümkün olduğunu söylerken, arz talep dengesinin kurulması durumunda birkaç yıl içinde sınavsız geçişin mümkün olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, oğlu Ömer Baran Özcan ile birlikte, Ömer Baran’ın YGS'ye gireceği ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi'ne geldi. Özcan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın üniversitelerde bazı bölümlere sınavsız girmelerine yönelik önerisi hatırlatılan Özcan şunları söyledi:

ARZ TALEP ÖNEMLİ

“Bazı bölümlerin sınavsız girilen bölümler haline getirilmesi mümkün, zaten bir müddettir bunun üzerinde düşünüyoruz. Hangi bölümler böyle olabilir diye. Mesela Almanya’da hukuk tahsili böyle, biliyorsunuz. Herkes hukuka girebilir. Başarılı olanlar devam eder, başarısız olanlar ayrılırlar bölümden. Onun gibi bizde bazı bölümleri imtihansız girilir hale getirtmek için çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, yapılacak değişikliğin kaç yıl içerisinde gerçekleşeceğini sorması üzerine Özcan, “Arz ve talebi biraz dengelersek o zaman kolay olacak. Yaklaştık o, arz talebin dengelenmesine. Birkaç yıl içerisinde inşallah, tamamen mezun olan öğrenciler için üniversitede o kadar yerimiz olacak. O zaman bu türden sınavsız geçişler mümkün olacak” diye konuştu.

DHA