Siyaset BBP: 'Dicle' kararı yeni bir kaos dalgası getirdi
Paylaş
BBP: 'Dicle' kararı yeni bir kaos dalgası getirdi

BBP Genel Başkanı Hakkı Öznur, YSK'nın Hatip Dicle'ye ilişkin verdiği kararın, Türkiye'ye yeni bir kaos dalgası getirdiğini söyledi.

Öznur, BBP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Paramiliter bir yapılanma içinde olan" BDP’nin, Hatip Dicle’nin durumunu bildiği halde onu aday gösterdieğini savundu.

Haberin Devamı

BDP’nin bilerek gerilim peşinde koştuğunu ve Türkiye’yi Türk-Kürt çatışmasına sürüklemek istediğini ileri süren Öznur, YSK’nın da seçim öncesi vermiş olduğu çelişkili kararlarla bölücülerin azgınlaşmasına zemin hazırladığını iddia etti.

Demokratik Toplum Kongresinin (DTK), "PKK’nın başka bir derin yapılanma biçimi olduğunu, İmralı ve Kandil’den emir aldığını" öne süren Öznur, Ahmet Türk’ün, YSK’nın kararı açıklanmadan önce "Eksik bir milletvekili de olsa Meclise girmeyeceğiz" sözleriyle "aba altından sopa gösterdiğini" söyledi.

Öznur, şöyle devam etti:
"Bugün BDP Diyarbakır’da bir açıklama yapacak. Dikkatler oraya çevrildi. Diyarbakır’dan çıkacak karar, ’Meclisi boykot’ olacak, fakat bölücübaşının İmralı’dan vereceği açıklamayı bekleyecekler. Yine bölücübaşına bir rol biçmeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Hükümete de bir uyarıda bulunuyorum. Seçim öncesi başlayan İmralı ve Kandil’le yapılan görüşmeler açıkça devam ediyor. Yapılan görüşmeler çıkmaz sokaktır, devlete ve millete bir faydası yoktur. Demokratik devlet terör örgütüyle kapalı kapılar ardında konuşmaz. Devlet olmanın gereği terörün kökünü kazımaktır."

Abdullah Öcalan’ın Meclisten yetki istediğini belirten Öznur, bölücülüğün meşrulaştırılıp, PKK’nın siyasallaştırıldığını savundu. Bu durumun sorumlularının şimdiki ve önceki hükümetler olduğunu iddia eden Öznur, Barzani, Talabani, ABD ve AB’nin BDP’ye açıkça destek verdiğini de belirtti.

-"STOCKHOLM SENDROMU" TARTIŞMALARI-

"Stockholm Sendromu" tartışmasına değinen Öznur, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ’Sendrom uzmanı’ sıfatını da eklemek lazım" diye konuştu.

AK Parti’nin bu kadar oy olmasının en önemli nedeninin, CHP’nin izlemiş olduğu oportünist politikalar olduğunu dile getiren Öznur, CHP’nin bir dediği bir dediğini tutmayan, halka çözüm üretmeyen, popülist politikalarıyla AKP’nin işini kolaylaştırdığını ve halkın istemeye istemeye AK Parti’ye oy verdiğini savundu.

Aydın diye nitelendirilen liberal ve Marksist çevrelerin BDP’ye destek verdiğini ifade eden Öznur, "Sorumluluk sahibi aydın, barışa kurşun sıkanlarla aynı çizgide olmaz" dedi.

Haberin Devamı