Gündem BBP lideri Destici bayram namazını Ankara'da kıldı

BBP lideri Destici bayram namazını Ankara'da kıldı

Paylaş
BBP lideri Destici bayram namazını Ankara'da kıldı

BBP Genel Başkanı Destici, bayram namazını Taceddin Sultan Camisi'nde kıldı. Destici namazın ardından Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını başkentte Taceddin Sultan Camisi'nde kıldı.

Destici, namazın ardından partisinin kurucusu ve eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Taceddin Dergahı'ndaki kabrini ziyaret etti.

Yazıcoğlu'nun kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden, daha sonra vatandaşlarla bayramlaşan Destici, bayramını kutlayan çocuklara harçlık verdi.

Destici daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın Türk ve İslam coğrafyasına huzur getirmesi dileğinde bulundu.

"TERÖRE KARŞI KARARLI BİR MÜCADELE VAR"


Destici, "Bütün Türk ve İslam coğrafyasındaki kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum. Bayramın bütün Türk ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini, huzur getirmesini, barış getirmesini, akan kan ve gözyaşının sona ermesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Yazıcıoğlu ve şehitleri rahmetle andığını, halen terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin bulunduğunu kaydeden Destici, "Şu anda teröre karşı çok ciddi ve kararlı bir mücadele var. Tüm unsurlarına karşı bu mücadeleyi verenleri tebrik ediyorum. Yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz burada ailelerimizle huzur içerisinde bayram kutlarken, orada devletimiz var olsun, vatanımız bölünmesin, milletimiz bir olsun diye kahramanca mücadele eden askerlerimizin ve polisimizin, güvenlik güçlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Dualarımız her daim onlarla birlikte." dedi.


ASKERLERE "GEÇMİŞ OLSUN" DİLEĞİ


Gıda zehirlenmesinden etkilenen askerlere geçmiş olsun dileklerini ileten, bayram ziyaretine çıkan vatandaşlara da trafikte dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk ve İslam coğrafyasında esaret halinde yaşayan kardeşlerimiz var. Şu anda savaş halinde olan bölgelerimiz var. Kan ve gözyaşı içinde olan bölgeler var. Doğu Türkistan'dan Kırım'a, Balkanlar'dan Afrika'ya, Gazze'den, Filistin'den, Suriye'ye, Irak'a, Myanmar'a kadar kadar tüm bu Türk ve İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Milyonlarca mülteci var, ayrıca onların bayramını da tebrik ediyorum. İnşallah bu bayram onların da kurtuluşuna bu garip İslam coğrafyalarının huzur içinde barış içinde yaşamalarına da vesile olur diyorum."

"TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK"


Terörle mücadele konusuna da değinen Destici, yapılan kararlı mücadelenin arkasında olduklarını belirterek, "Şu anda ciddi kararlı bir mücadele veriliyor. Bu mücadelenin sonunda da ben inanıyorum ki, terörün de kökü kazınacak, beli bükülecek ve milletimizin birliğine dirliğine kardeşliğine göz dikenlerin hiçbirisi emellerine ulaşamayacaklar." ifadelerini kullandı.